Liderul liberal Crin Antonescu a comentat luni seara, in cadrul unei emisiuni la Romania TV, declaratia presedintelui Traian Basescu, care, intrebat ce parere are despre rezultatul alegerilor, a raspuns "Fereasca Dumnezeu de mai rau!". Intrebat ce inseamna "mai rau" pentru seful statului, Antonescu a spus: "Veti vedea la toamna!"

Crin Antonescu la Romania TVFoto: Captura RomaniaTV

"Se poate mai rau si nu-i va feri Dumnezeu. Acest mai rau va fi la toamna, la alegerile parlamentare. Vom avea mult mai mult atunci (...) Presupun ca Dumnezeu nu se va amesteca in alegerile din toamna si nu-i va feri", a spus Antonescu, sustinand ca Traian Basescu s-a referit la PDL cand a facut respectiva afirmatie despre rezultatul alegerilor.

De asemenea, liderul PNL a declarat ca "PDL-ul nu mai are teritorii controlate politic si e normal sa invoce divinitatea".

Referitor la afirmatiile facute de Dan Voiculescu, potrivit carora presedintele Romaniei va fi nevoit sa-si dea demisia, Antonescu a spus ca "nu este de acord ca Traian Basescu este singurul vinovat pentru situatia in care se afla PDL-ul, insa este principalul vinovat".

"Nu am avut o problema de razbunare cu Traian Basescu, legata de ce mi-a facut mie; problema mea cu dl Basescu este o problema care se vede in milioane de cetateni, faptul ca a condus rau aceasta tara si o conduce rau din postura sa de presedinte", a mai sustinut liderul liberal.

"Domnul Emil Boc, care a castigat asa cum a castigat, tipa vesel ca partidul a iesit in crestere", a mai spus Crin Antonescu.

"Traian Basescu, ca jucator politic, a luat PD-ul de la 7% si il aduce la 7%", a mai spus Antonescu, referindu-se la o posibila disparitie a PDL-ului din peisajul politic.

Antonescu: Basescu e un personaj malefic, dar puternic

Comentand despre iesirea lui Traian Basescu la cumparaturi si la cafenea cu jurnalistii chiar in ziua alegerilor locale, presedintele PNL a explicat ca disponibilitatea si aparitia presedintelui avea rostul ei, aceea de a incerca sa le dea un semnal celor care il sustin.

"Mie, unuia, mi-a starnit un sentiment de mila si de usoara jena, pentru ca e vorba de un om politic puternic care se prefacea vesel si nu era deloc (...) Mie nu-mi face placere sa-l vad pe Traian Basescu atunci cand este in situatii nepotrivite, iar ieri cand se bucura de micuta baie favorabila de multime, probabil improvizata la o sectie de votare, in care simula plimbarea nevinovata prin Carrefour unde se afla domnia sa chiar in ziua alegerilor cu caruciorul. Asta nu-mi place, pentru ca Traian Basescu, un personaj malefic, este totusi un personaj puternic si nu-mi place un om puternic ajuns in situatii jalnice", a afirmat Antonescu.