Presedintele PNL Crin Antonescu a fost invitat vineri seara la Antena 3, in cadrul emisiunii ''Vorbe Grele'' moderata de Victor Ciutacu, unde a vorbit despre cum se va diferentia noua guvernare USL fata de guvernarea PDL, despre esecul PDL de la alegerile locale, precum si despre o eventuala demisie a lui Traian Basescu din functia de presedinte al tarii. Totodata, co-presedintele USL sustine ca ''Romania s-a prezidentializat'', in timp ce ''viata politica din Romania se invarte in continuare in jurul Palatului Cotroceni''.

Crin AntonescuFoto: Captura Antena 3

Crin Antonescu, despre cum se va diferentia guvernarea USL

Antonescu considera ca actuala guvernare a Romaniei se diferentiaza fata de precedenta prin lipsa hotiei si a promisiunilor extravagante.

"Exista bani publici in Romania, putini, sa nu furam din ei. (...) N-am facut promisiuni extravagante, nu le face nici premierul si nici membrii cabinetului sau. Compatriotilor nostri nu le trebuie minciuni frumoase. Nimeni nu crede ca va avea mii de euro pensie'', a afirmat presedintele PNL.

Crin Antonescu a declarat ca ar fi trei lucruri de facut in Romania, referindu-se la asteptarile pe care le au romanii de la noua guvernare: retrocedarea bunurilor salariale, ministrii responsabili trebuie sa demonstreze ca in Romania au existat bani si ca acesti bani s-au cheltuit pe chestiuni care nu erau de maxima necesitate si masuri care ''sa poata da frau liber mediului economic''.

Presedintele PNL, despre esecul PDL la alegerile locale

"Traian Basescu a fost Partidul Democrat in toata aceasta perioada, a fost prim-ministru, Guvern si purtator de cuvant. Traian Basescu a avut foarte mult credit, bineinteles ca a fost un soc in momentul in care s-a decis si s-a anuntat amputarea cea mai severa de venituri din Europa. Multa vreme inca tot s-a facut credit (discursurile lui Emil Boc potrivit carora nu exista alta cale de a iesi din criza - n.r.). Ceea ce i-a omorat din punct de vedere electoral a fost faptul ca la varf acest grup care conducea partidul prospera. Adica pentru unii era criza si pentru altii prosperitate", a spus Antonescu.

"In calitate de conducator trebuie sa manifesti, macar in ton, solidaritate fata de oameni. Nu spun ca trebuie sa plangi neaparat, dar nici cum a facut Traian Basescu, sa-i faci lenesi, betivi, sa le spui ca nu merita mai mult unor oameni care muncisera, in cazul pensionarilor, toata viata lor", a adaugat co-presedintele Uniunii Social Liberale.

Antonescu, despre venirea Sorinei Placinta

Crin Antonescu a declarat ca ''noi, cei care facem politica, avem niste compromisuri de facut''. Co-presedintele USL a admis ca a fost vorba de un compromis politic pentru obtinerea unei majoritati. ''Eu sper ca saptamana viitoare sa mai vina patru cinci oameni din PDL la noi (...) Sorina Placinta nu a fost printre acei oameni pe care nu i-as accepta in PNL'', a adaugat Antonescu.

Crin Antonescu, despre numirea lui Radu Calin Cristea la TVR:

Presedintele PNL a afirmat ca Radu Calin Cristea este ''un om care are simtul echilibrului in presa'', ''un om echilibrat ca manifestari politice'' si ca a fost recomandat pentru Televiziunea Publica.