Adriean Videanu a declarat marti seara la Realitatea TV ca nu va mai candida pentru nicio functie in partid la Conventia PDL. Videanu a spus insa ca va face parte din Comisia care va intocmi programul economic al partidului si "va pune umarul" ori de cate ori este nevoie.

Adriean VideanuFoto: Hotnews

Colegiul Director al PDL a decis organizarea Conventiei extraordinare (congresul partidului) pentru data de 30 iunie. Surse democrat-liberale au declarat pentru HotNews.ro ca in cadrul sedintei Colegiului Director Vasile Blaga nu si-a exprimat intentia de a candida la sefia PDL, in schimb europarlamentarul Cristian Preda a cerut derogare de la vechimea obligatorie pentru a putea candida la o functie de conducere.

Vezi aici cum e impartit acum partidulin functie de preferintele pentru cele doua mari tabere

Nevoia de Blaga, alianta cu MRU

Democrat-liberalul Adriean Videanu considera ca Partidul Democrat Liberal ar avea nevoie de un lider precum Vasile Blaga si spune ca Mihai-Razvan Ungureanu ar putea aduce, intr-o alianta cu PDL, acea plus valoare pentru castigarea alegerilor parlamentare din toamna, potrivit Agerpres.

''Vasile Blaga este un militant al partidului care poate mobiliza partidul fara niciun fel de problema. Este un foarte bun organizator, este un om cu autoritate in partid si cred ca partidul in aceasta perioada are nevoie de asa ceva', a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Adriean Videanu.

Despre asocierea PDL cu initativa de centru-dreapta a lui Mihai-Razvan Ungureanu, Adriean Videanu a spus ca fostul premier este ''un om politic cu foarte mare potential'.

'Cred ca el ar putea sa aduca intr-o alianta cu PDL acea plus valoare de care am avea nevoie pentru a castiga alegerile.(...) Legat de strategia pe care PDL o va adopta o sa vorbim dupa Conventie', a sustinut Adriean Videanu.