Senatorul PNL Puiu Hasotti, propus de premier pentru preluarea portofoliului Culturii, a declarat miercuri, la Realitatea TV, ca va avea o intalnire cu Horia-Roman Patapievici, probabil saptamana viitoare, pentru a discuta despre trecerea Institutului Cultural Roman din subordinea Presedintiei in cea a Parlamentului. Puiu Hasotti a tinut sa il asigure pe presedintele ICR ca "nu este vorba de desfiintarea institutului, nu este vorba de inlocuirea domniei sale".

Intrebat cu privire la intalnirea anulata pe tema ICR, Puiu Hasotti a declarat: "Dl Patapievieci nu a dorit aceasta intalnire. [..] Atentie, nu eu am anulat intalnirea cu dl. Patapievici, cu tot respectul pe care i-l port ca un intelectual de prim rang, nu a dorit o intalnire nici cu mine nici cu liderul grupului PSD, dl senator Ilie Sarbu. Bineinteles ca voi avea o intalnire cu dl Patapievici. Sper si cred ca va fi o intalnire corecta, bun, nu de fata cu presa, se intelege. Cred ca saptamana viitoare putem aranja o astfel de intalnire."

"Sper sa il pot convinge pe dl Horia-Roman Patapievici ca subordinea Senatului nu este inferioara, nu este mai prejos decat subordinea presedintelui, si anumite banuieli care au existat si care exista in privita unei politizari in anumite actiuni pe care le-a avut ICR vor disparea pentru ca in Senat sunt reprezentate toate partile", a adaugat senatorul PNL.