Senatorul PNL Puiu Hasotti, propus de premier pentru preluarea portofoliului Culturii, a declarat miercuri, pentru Romania TV, ca greselile din CV nu ii apartin, acestea fiind, probabil, un rezultat al excesul de zel de care au dat dovada cei care au transcris CV-ul.

Puiu Hasotti a declarat pentru postul de televiziune ca el a scris corect numele bursei Fulbright. "Acesta e scrisul meu, acesta a plecat la departamentul de informatica al Senatului - care departament, din timp in timp, face actualizari - si probabil dintr-un exces de zel a facut aceasta mica greseala", a afirmat Puiu Hasotti.

Senatorul PNL a mai precizat ca a aflat, cu aceasta ocazie, ca este presedinte de onoare al unei asociatii de care nici nu auzise, ARCHEX. "Sunt onorat daca exista o astfel de asociatie. Nu stiam ca exista o astfel de asociatie si nu mi-a facut onoarea, daca exista, sa ma propuna presedinte de onoare. Prin urmare, nu este greseala mea, probabil au luat de pe site-ul Senatului", a mai declarat Hasotti pentru Romania TV.

Senatorul a precizat ca a remediat intre timp greseala de pe site-ul Senatului.

In urma verificarilor facute dupa ce Crin Antonescu l-a anuntat pe Puiu Hasotti drept propunerea pentru Ministerul Culturii, a reiesit ca senatorul PNL a scris gresit numele bursei de care a beneficiat in SUA. Astfel, in CV-ul postat pana ieri pe site-ul Senatului Romaniei, era notat ca Puiu Hasotti a fost bursier "Fullbricht" (n.r. corect Fulbright) la San Francisco State University.

Cuvantul a aparut scris gresit, in forma de bursa "Fubright" la San Francisco State University si New York University, si pe site-ul "Asociatia pentru promovarea mostenirii culturale si arheologiei experimentale ARCHEX".