Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a declarat, intr-o editie speciala a emisiunii "La Taifas cu Ion Cristoiu", de pe B1 TV, ca nu va merge la Conventia PDL de duminica motivand ca nu a fost invitat "probabil fiindca nu sunt membru PDL".

Mihai Razvan UngureanuFoto: captura B1 TV

Ungureanu a vorbit in prima parte a emisiunii despre acuzele de plagiat la adresa lui Victor Ponta spunand ca este vorba de furt intelectual si-i cere acestuia sa renunte la doctorat.

"Nu poti fi premier si sa ai o biografie masluita... Ar trebui sa renunte imediat la titlul de doctor, sa i se retraga ultimul grad profesional si sa returneze sporul de 15% pe care statul ti-l dadea pana anul trecut... Cei care vor cu orice pret un titlu de doctor sunt nemultumiti cu propria persoana", a declarat MRU.

"Eu l-am auzit spunand ca demisioneaza daca se dovedeste plagiatul, il astept sa demisioneze. Traim intr-un banc prost", a incheiat MRU.

Despre PDL si platforma de dreapta

Fostul premier spune ca nu va merge la Conventia PDL de duminica motivand ca nu a fost motivat "probabil fiindca nu sunt membru PDL".

"Trag speranta ca intr-o viitoare structura de conducere nu va fi alcatuita din oameni care considera ca a tranzactiona colegii inseamna politica de drapta sau de partid. Le-am spus-o si multora care candideaza la functii in PDL... Dreapta are nevoie de reconstructie, de unitate si trebuie sa-si formeze un obiectiv clar pe baza acestei unitati: victoria in alegeri si nu aranjamente marunte pentru o majoritate de guvernare", spune MRU

Alte declaratii ale lui Mihai Razvan Ungureanu:

  • Vorbim de un partid foarte mare si bine articulat, care are o experienta electorala remarcabila sia re militanti care chiar cred in ideile de dreapta si care asteapta un lider care sa-i mobilizeze. Acesta este PDL-ul. Exista si partide mici care au la randul lor dorinte si initiative. Mai exista si Initiativa Civica de Centru-Dreapta care va avea primul congres. Toate acestea trebuie sa vina pe o platforma electorala unica care sa aiba propria sigla, cu proprii candidati si asa putem spera la victorie
  • Vad oameni care sunt extrem de deranjati de cum este condusa Romania astazi si de tacerea care se aseaza in partea dreptei. Nu este normal ca pe fondul acestei guvernari dezastruoase sa taci si sa nu iesi cu niste mesaje bine conturate
  • Vom avea structuri partinice pe partea dreapta

textul se actualizeaza