Ministrul de Externe Andrei Marga a afirmat, duminica seara, la Realitatea TV, ca informatiile referitoare la 'incapabilitatea' sa de a prezenta agenda oficiala a Romaniei la Consiliul European reprezinta 'aranjamente facute de aici de pe un deal'. Marga a vorbit pe marginea informatiilor prezentate de revista 'The Economist', care a scris ca ministrul de Externe roman a fost incapabil sa prezinte agenda oficiala a tarii pentru summitul european, potrivit Agerpres.

'Agenda oficiala a tarii nu exista. Exista agenda comuna a Consiliului. Cred ca ei se gandesc la punctele de vedere ale Romaniei in problemele care s-au discutat, iar aceste probleme le-am evocat si la plecare in mai multe emisiuni de televiziune, le-am evocat si in seara primei zile de Consiliu la o televiziune (...). Niciun jurnalist nu m-a intrebat despre aceste lucruri pentru ca erau cunoscute aceste puncte de vedere ale tarii', a spus, la Realitatea TV, ministrul de Externe.

El a sustinut ca informatiile publicate de aceasta revista au fost 'aranjate'.

'Sunt aranjamente facute de aici de pe un deal. Se aranjeaza cu un jurnalist sa se bage cutare chestiune. (...) 'The economist' este un ziar pe care l-am citat si il citesc cu placere, aici ei trimit la un autor roman. Nu acuz 'The Economist', nu acuz toata presa, eu spun ca de aici s-a aranjat. Se si vede', a afirmat Andrei Marga.

Ministrul de Externe a aspus ca cei care au facut analiza informatiilor au confirmat ca 'sunt lucruri destul de financiare in joc'.

In plus, el a precizat ca purtatorul de cuvant al MAE nu a facut parte din delegatia oficiala care a mers la Consiliul European.

'Purtatorul meu de cuvant nu era la Bruxelles. Purtatorul de cuvant nu merge cu ministrul in toate delegatiile. Nu era in delegatie si ministrul vorbeste direct, de obicei, presedinti au purtatori de cuvant care ii reprezinta, dar ministrul de Externe nu are atata pondere incat sa-si puna purtatorul de cuvant sa vorbeasca. Totul este fara niciun suport ca sa folosesc cuvinte blande', a punctat Marga.

In editia electronica a revistei 'The Economist' a fost publicat un material in care se sustine ca ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a fost incapabil sa prezinte agenda oficiala a tarii pentru summitul european.

"Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta se ataca unul pe altul fara mila", scrie editia electronica a The Economist. Dupa ce face o prezentare concisa a episodului "cine reprezinta Romania la Bruxelles", publicatia britanica constata ca temele importante pentru Romania la Consiliul European au fost sufocate de batalia politica. Chiar premierul Victor Ponta admite pentru The Economist ca "​Romania se confrunta in prezent cu o criza de credibilitate la nivel international".