Presedintele Romaniei trebuie suspendat cat mai curand posibil, a declarat marti, la TVR Info, senatorul PSD, Madalin Voicu. Curtea Constitutionala nu trebuie sa mai decida in privinta deciziilor luate in plenul celor doua camere, a mai spus senatorul PSD, precizand ca "mi se pare o idiotenie: nu poti sa spui ca esti semi-prost sau semi-destept".

"Presedintele Romaniei a creat toata aceasta dezordine organizata dupa agenda, moftul, poftele si scopurile meschine pe care le-a avut; sigur ca si PDL-ul are de suferit, eu sunt foarte aproape de multe persoane din PDL, care nu cred ca lucrurile pe care le face presedintele aduc vreun avantaj; dupa mine, cat mai repede posibil presedintele trebuie revocat sau schimbat, sau anulat sau trimis la pensie", a declarat Madalin Voicu.

Referitor la schimbarea judecatorilor Curtii Constitutionale, senatorul PSD a declarat aceasta functioneaza ca un supra-control peste Parlament: "Nu trebuie schimbati oameni in Curtea Constitutionala, ci trebuie schimbate drepturile pe care le are Curtea, in conditiile in care Curtea vine ca un fel de supra-control peste Parlament, ceea ce mi se pare ridicol, in ciuda unor personaje care spun ca Romania este stat semiprezidential; mi se pare o idiotenie: nu poti sa spui ca esti semi-prost sau semi-destept; Curtea Constitutionala nu trebuie sa mai decida in privinta deciziilor luate in plenul celor doua camere, sau separat, astfel incat orice munca pe care o depune Parlamentul sa fie la pofta cuiva", a spus Madalin Voicu la TVR Info.

Reactiile vin dupa ce surse politice convergente au declarat pentru HotNews.ro ca liderii USL au stabilit in linii mari planul politic care va duce la suspendarea presedintelui Traian Basescu. Potrivit surselor citate, exista cativa pasi ce vor fi facuti rapid in urmatoarele zile, printre care: inlocuirea Avocatului Poporului, modificarea Legii CCR prin Ordonanta de Urgenta si inlocuirea celor doi judecatori de la Curtea Constitutionala.