Generalul in rezerva Wesley Clark, noul consilier al premierului Victor Ponta a fost invitat la Antena 3 si a discutat despre motivele pentru care a aceptat functia de consilier: "In discutiile pe care le-am avut cu membrii cabinetului primului ministru am decis ca avem multe lucruri de facut. Romania ar putea sa fie una dintre cele mai bogate tari din regiune data fiind bogatia resurselor sale". In timpul emisiunii premierul Romaniei Victor Ponta a intervenit telefonic: "Domnul Clark este o persoana care are cunostinte foarte bune legate de strategiile economice, in special in domeniul agriculturii si al energiei".

Wesley ClarkFoto: captura Antena 3

Principalele declaratii ale generalului Wesley Clark

  • Romania este o tara foarte bogata si are un potential fantastic. In discutiile pe care le-am avut cu membrii cabinetului primului ministru am decis ca avem multe lucruri de facut. Romania ar putea sa fie una dintre cele mai bogate tari din regiune data fiind bogatia resurselor sale.
  • In Romania exista un potential hidrocarburic dar exista si un pontential hidroenergetic neexploatat. Romania ar putea sa ajunga sa exporte energie electrica.
  • Intrebat fiind daca criza politica se va prelungi economia va fi afectata, generalul Clark a raspuns: "Cred ca pana acum se respecta intru totul constitutia tarii. Oricum este greu de spus daca va influenta economia Romaniei. Stim foarte bine ca toate democratiile sunt pentru a sluji oamenilor. Cred ca prioritatea Romaniei trebuie sa fie cresterea economica.
  • Cred ca in orice tara exista o legatura intre siguranta statului si siguranta economica. Aveti toate premisele sa aveti o dezvoltare economica dar trebuie sa ne intrebam daca clasa politica se va ridica la stadardele cerute.

Principalele declaratii ale premierului Victor Ponta

  • Inca din momentul in care am primit functia de prim-ministru am realizat ca am foarte mare nevoie in apropierea mea de o personalitate recunoscuta la nivel international si in plus, domnul Clark este o persoana care are cunostinte foarte bune legate de strategiile economice, in special in domeniul agriculturii si al energiei.
  • Cred ca orice prim ministru din aceasta lume daca ar avea ocazia sa-i ceara un sfat nu ar rata aceasta ocazie.
  • Sunt foarte mandru si ii sunt foarte recunoscator lui Wesley Clark ca a acceptat sa-mi fie consilier onorific. Specific ca nu este platit pentru activitatea domniei sale
  • Despre criza politica: Singurul care poate sa decida este poporul roman: daca vrea sa pastreze un presedinte sau nu.