Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat luni seara ca sunt corecte si previzibile deciziile CCR privind suspendarea lui Traian Basescu, precum si revocarile sefilor Senatului si Camerei Deputatilor, Vasile Blaga si Roberta Anastase.

'Sunt decizii corecte. Sunt decizii previzibile din punctul nostru de vedere si demonstreaza inca o data ceea ce era de demonstrat, si anume ca nu a avut loc nicio lovitura de stat, niciun fel de derapaj de la democratie si ca toate aceste actiuni politice au fost perfect constitutionale si incadrabile in statul de drept', a declarat Antonescu, la RTV.

El a precizat ca se va implica in campania privind demiterea presedintelui Traian Basescu in conditiile interimatului prezidential, mentionand ca nu se va implica in numele unui partid, dar ca isi va exprima parerea cu privire la tema referendumului, citeaza Agerpres.

Cat priveste decizia pe care CCR o va lua marti cu privire la Ordonanta de Guvern care modifica legea referendumului, Antonescu spune ca spera ca va fi una favorabila punctului de vedere din actul normativ al Executivului.

Curtea Constitutionala a decis ca procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu a fost respectata si ca se justifica interimatul lui Crin Antonescu in functia de sef al statului.

Plenul Curtii Constitutionale a examinat luni cererea privind constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, luni seara, ca inadmisibile sesizarile privind revocarea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului si a Robertei Anastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.