Presedintele interimar Crin Antonescu a fost invitat la Antena 3 si a vorbit despre situatia politica din Romania: "Oare scade leul pentru ca este Zgonea presedinte al Camerei si nu Roberta Anastase sau pentru ca din Romania se trimit, se inflameaza stiri, se fac declaratii ca e lovitura de stat, ca mai e sau nu mai e in Romania democratie. Eu cred ca e din al doilea motiv, dar ramane sa judece oamenii". A mai afirmat: "Cel care se teme de o justitie corecta in Romania este Traian Basescu".

Crin AntonescuFoto: Captura Antena 3

Principalele declaratii ale presedintelui interimar

  • Intrebat de ce doreste demisia lui Traian Basescu acesta a raspuns: "Pentru ca nu se mai poate". A continuat: "Romania nu mai avea timp sa astepte, era blocata. Era evident ca presedintele si o parte de putere consistenta, nu aveau alta treaba decat sa scufunde cealalta parte, adica cea de la guvernare. Si intr-o perioada de blocaj, Romania nu mai putea sta".
  • Am o echipa improvizata la Cotroceni cu care ma ajut in aceasta perioada. La plecare presedintele a lasat un aparat al institutiei. Am incredere in acesti functionari si sunt convins ca isi vor face datoria.
  • Domnul Lazaroiu a fost eliberat din functie de domnul Basescu.
  • Referitor la recomandarea lui Traian Basescu (n.red. - vezi explicatia la sfarsitul articolului) de a apasa butonul trei de la telefon: "Nu ma intereseaza cine raspunde la butonul trei...poate doar daca raspunde Dumnezeu".
  • Categoric Romania este un stat suveran. In chip fundamental Romania este o tara in care s-a murit recent pentru libertate si este o tara care in raport cu NATO si UE si-a facut datoria.
  • Germania este Germania si Romania este Romania...la un anumit nivel trebuie sa discutam de la egal la egal. Vom sta la masa in picioare nu in genunchi asa cum am stat in perioada Basescu.
  • Eu am facut un apel la Traian Basescu sa termine cu propaganda asta.
  • Referitor la afirmatia domnului Antonescu ca daca Traian Basescu ramane presedinte se va retrage din viata politica: "E posibil ca domnul Traian Basescu sa ramana presedinte chiar daca va avea milioane de voturi contra. Eu sunt dispus si in aceste conditii sa ma retrag. Nu de frica ma retrag".
  • Intrebat cu privire la deprecierea monedei nationale fata de euro, Crin Antonescu a replicat: "Oare scade leul pentru ca este Zgonea presedinte al Camerei si nu Roberta Anastase sau pentru ca din Romania se trimit, se inflameaza stiri, se fac declaratii ca e lovitura de stat, ca mai e sau nu mai e in Romania democratie. Eu cred ca e din al doilea motiv, dar ramane sa judece oamenii".
  • Cel care are doua, daca nu trei dosare blocate, omul politic de care justitia nu are voie, prin lege care sa spun asa, sa se atinga este Traian Basescu. In toate discutiile mele, dinainte si de acum, eu nu l-am vorbit de rau pe Traian Basescu cu ambasadori straini. Am incercat sa explic ambasadorilor straini ca partidul meu, cand eram sef de partid, este un partid pro-occidental, care vrea justitie, care vrea lucruri bune. De data asta nu am putut sa ma abtin cu vreo doi si sa le spun, atunci cand perorau, oamenii convinsi, "vreti sa obstructionati accesul justitiei la politicieni". Nu am putut sa ma abtin sa le spun: "Dar Basescu este cel care are niste dosare inchise, puse deoparte cat este presedinte.
  • In calitatea de presedinte interimar al Romaniei trebuia sa organizez o conferinta de presa si sa spun asa: "Cer Parchetului General si DNA sa-si faca datoria, sa aresteze pe cine trebuie sa aresteze, sa asculte pe cine trebuie sa asculte, sa taie in carne vie dar in acelasi timp cer procurorului general sa ia toate masurile impotriva procurorului care pentru a nu stiu cata oara lasa sa iasa informatii de la dosar catre nu stiu ce publicatie". Informatiile ajung la HotNews sau Adevarul. Nu am facut lucrul acesta pentru ca nu doresc sa fac rau tarii mele.
  • Cel care se teme de o justitie corecta in Romania este Traian Basescu.
  • Asfaltarea strazii acolo unde locuiesc a fost facuta de Asociatia de Propietari a blocului nu de catre Ministerul Transporturilor din bani publici. A fost o coincidenta faptul ca strada a fost asfaltata la scurt timp dupa ce eu am devenit presedinte al Senatului.

*Declaratia lui Traian Basescu: "Daca vrea sa stie de ce sunt atat de puternice reactiile lumii occidentale la adresa actualei conduceri, ii fac o recomandare: in stanga biroului sunt trei telefoane mari. E unul negru cu 12 butoane. Trebuie sa apese al treilea buton si va ridica receptorul un om care stie exact cine a facut rau Romaniei si ma tem ca primele doua nume cu care acel om, care nu minte niciodata, o sa inceapa vor fi Crin Antonescu si Victor Ponta".