Crin Antonescu, presedintele interimar a discutat la Antena 3 despre situatia politica din Romania si despre echipamentele instalate de STS la sediul de campanie al lui Traian Basescu: "Din punct de vedere personal, Traian Basescu poate avea toate telefoanele din lume. Pe mine ma intereseaza insa sa fim in interiorul prevederilor legale. Dupa opinia pe care mi-am putut-o forma aceasta instalare este in afara legii."

Crin AntonescuFoto: Captura Antena 3

Despre echipamentele instalate de STS la sediul de campanie al lui Traian Basescu

"Pe mine ma intereseaza insa sa fim in interiorul prevederilor legale. Dupa opinia pe care mi-am putut-o forma aceasta instalare este in afara legii".

"Domnul Opris invoca o legislatie in care peste tot, ca vorbim de Constitutie, ca vorbim de legea de organizare a STS, ca vorbim de orice alte legi, peste tot se face referire la institutia presedintelui. Institutia presedintelui suspendat nu exista. Nu exista in acelasi timp doi presedinti in Romania".

Calin Popescu Tariceanu, la Antena 3: "Ideea de a avea o linie secreta tine de gandirea lui Traian Basescu. Eu cand am fost prim-ministru am refuzat sa am o astfel de linie de urgenta, foloseam un sistem de comunicatii uzual pentru ca nu aveam de discutat lucruri secrete".

Cristian David, presedinte Comisia de Aparare din Senat, intr-o interventie telefonica la Antena 3: "Domnul Traian Basescu ca presedinte suspendat nu trebuia sa mai aiba acces la aceste linii de comunicatii speciale".

Principalele declaratii ale presedintelui interimar

  • Daca Basescu se intoarce la Cotroceni, eu ma retrag din viata politica.
  • In cazul in care Traian Basescu se intoarce la putere tara va ramane in continuare blocata, nu se vor putea lua niste masuri absolut necesare. Va ramane blocata intr-un scandal infernal. Si daca se va intampla lucrul acesta Romania risca mult mai multe lucruri decat pana acum. De fapt cel care fuge de justitie este Traian Basescu.
  • Cu toata convingerea mea, nu trebuie sa se ia nimeni dupa toate aceste trucuri vechi ale unui om care joaca alba-neagra. Toate afirmatiile lui Traian Basescu sunt niste minciuni(...). Oamenii trebuie sa vina la vot. Daca nu se strang 50% plus 1 dintre alegatorii Romaniei, Basescu se intoarce. Nu va mai tine cont de rusine si legitimitate si va face mai departe ceea ce face de 8 ani, cu Udrea, Boc si altii.
  • Despre Procurorul general, Laura Kovesi: "Din pozitia sa ar trebui sa faca lumina in cazul oamenilor care au primit grade militare fara merit". A continuat mentionad: "Ma nemultumeste faptul ca Procurorul general sau CSM sau cine trebuie sa ancheteze scurgerile de informatii din dosare catre presa nu au facut lucrul acesta".
  • Domnul Opris nu este o tinta pentru mine.
  • Decizia apartine cetatenilor. Pentru cei care nu se vor indura ca dintr-o zi, fie ea si de vancanta sa piarda jumatate de ora sa vina la vot, este dreptul lor. Dar trebuie sa stie ca degeaba isi vor manifesta frustarea dupa aia. Veniti la vot, oriunde v-ati afla si cu oricine ati vota.
  • Doamna Macovei a fost procuror la mineriada si nu am vazut-o sa-si dea demisia din Procuratura in semn de protest. A fsot data afara in '97 pentru neglijenta in serviciu.