Ministrul Afacerilor Externe, Andre Marga, a declarat pentru Antena 3 ca a fost chemat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie unde a dat o declaratie cu privire la componenta delegatiei care a reprezentat Romania la lucrarile Consiliului European din 28 - 29 iunie.

"Prima data in viata am fost chemat la Parchet [...]. Am prezentat baza legala a deciziilor noastre, am vorbit despre subordonarea ministrului de Externe, prin Constitutie, si am aratat decizia CCR venita exact in ziua in care se pleca la Bruxelles, deci lucrurile erau foarte avansate", a declarat Andrei Marga, vineri, invitat in emisiunea "Vorbe Grele".

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a solicitat pe 5 iulie ministrului de Externe Andrei Marga copii ale corespondentei purtate cu institutiile UE, cu Administratia Prezidentiala si cu premierul Victor Ponta cu privire la componenta delegatiei care a reprezentat Romania la lucrarile Consiliului European din 28 - 29 iunie.

Andrei Marga a mai afirmat in timpul emiiunii ca nu a fost informat cu privire la o implicare a sa in acest dosar precizand ca a fost chemat sa spuna ce s-a intamplat si sa dea o declaratie.