Victor Ponta despre pragul electoral de 50 %: Au fost presiuni externe extraordinare
'Da, au fost niste presiuni externe pentru acceptarea pragului, dar care insemnau pentru Romania un foarte mare pericol. Pentru mine, prima mea grija este sa stiu ca luna viitoare pot sa platesc salariile, pensiile, datoriile Guvernului Romaniei. Au existat presiuni extraordinare', a detaliat presedintele PSD.
El a adaugat ca a existat si un al doilea motiv pentru care USL a acceptat pragul electoral impus de Curtea Constitutionala. 'Al doilea lucru: exista decizia CCR. Chiar daca ne asumam mari probleme pe plan extern, ne asumam in conditiile in care oricum CCR nu ar fi validat referendumul decat cu 50 la suta', a subliniat Ponta.
Pe de alta parte, acesta a reafirmat ca liderul liberal Crin Antonescu va fi candidatul USL la presedintia Romaniei si nu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, 'asa cum mai spun voci izolate'.
'Fara sa fie usor, PSD a luat decizia de a forma USL, a inteles ca este singura sansa de a-l invinge pe dl Basescu. (...) Si doi, PNL si Crin Antonescu au fost foarte corecti cu noi. Pe 7 mai am ajuns prim-ministru, eram un simplu deputat', a argumentat premierul citat de Agerpres.
Intrebat daca va candida la presedintie, acesta a raspuns ca da, dar dupa 60 de ani. 'Sunt prea tanar pentru functia de presedinte, intai sa dovedesc ca sunt bun pentru functia de prim-ministru. Daca voi fi un prim-ministru bun, oamenii se vor gandi sa ma voteze presedinte, daca nu, la pensie', a mentionat liderul USL.
V. Ponta despre o noua suspendare a presedintelui: Acum NU. Sunt convins ca exista o cale constitutionala pentru o rezolvare a situatiei actuale
'Acum nu. Nu azi. Daca ma intrebati, pe de alta parte, sunt absolut convins ca merita folosita o cale constitutionala pentru ca situatia actuala sa-si gaseasca o rezolvare. Ar fi extraordinar daca am avea aceasta', a spus presedintele PSD.
Liderul USL si-a exprimat totodata convingerea ca presedintele Traian Basescu va pleca inainte de 2014 si a adaugat ca Romania are o problema de structura si de sistem constitutional privind in special blocarea institutionala dar si concentrarea puterii 'intr-o singura mana'.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II
2. Pontache recunoaşte că unica menire a înfiinţării USL a fost aceea de "a-l învinge pe dl, Băsescu", Normal ar fi ca, odată ce nu l-a învins, USL să se desfiinţeze pe motiv de inutilitate.
3. Plagiache recunoaşte că "PNL si Crin Antonescu au fost foarte corecti cu noi. Pe 7 mai m-au făcut prim-ministru, dintr-un simplu deputat". De unde rezultă datoria de onoare de a-l face pe Căcărău preşedinte, deci şi justificarea existenţei USL în continuare.
2. Basescu a fost invins.Stii sa numeri pana la 7.4mil.?USL are convirmarea ca la alegerile parlamentare vor castiga detasat, deci are toate motivele sa continue impreuna.
3. Alianta DA l-a sustinut pe Basescu, iar acesta la propus pe Tariceanu, tot din datorie fata de alianta.Deci care-i faza?
Asta imi aduce aminte ca "discutam" cu un lobotomizat pe alt forum si ii spuneam ca este retardat pentru ca se inchina la televiziunea motanului. Raspunsul lui a venit prompt, mentionand ceva cu Cristoiu, Turcescu si B1, pe principiul "daca adversarul este prost atunci nu conteaza asa de mult ca sunt si eu prost".
Din pacate pentru el a trebuit sa ii evidentiez ca el este singurul prost, pentru ca eu nu ma uit la televizor ca sa-mi spuna altii cum sa gandesc. Nu cred ca a inteles mare lucru.
Nu va cred, daca prima grija era sa platiti salariile nici nu va aventurati in acest demers costisitor pentru toti cum a fost suspendarea.
Deci USL s-a format nu pentru a guverna ci pentru a-l demite pe Basescu? In fine, ce se mai poate comenta cand chiar dumneavoastra o spuneti.
Daca veti fi un premier bun oamenii va vor vota si la prezzidentiale? Fals, oamenii nu va voteaza dupa calitati ci dupa cum sunt manipualti. Ca dovada, sunteti in topul sondajelor si dvs si Antonescu.
Iar dvs oricum nu sunteti un premier bun.
Blocarea institutionala? Va referiti la blocarea parlamentuloui prin boicotul prelungit al USL? Da, acolo trebuie facut ceva.
de-altfel au si incercat sa restranga atributiile curtii constitutionale ... daca nu era Barsoso azi judecatorii aia avea valoare de tablouri. scumpi si degeaba.
Asa dar,Ponta poate fi cinstit , loial ,ba chiar recunoscator,dar numai celor cu care s-a-ncirdasit ,pentru ca ,nu-i asa, l-au facut dintr-un simplu deputat ditamai prim ministru! Acum e rindul lui sa-l sustina pe Antonrscu sa devina presedinte!
Asta da hot cinstit!!!! Inca o data se adevereste zicala"cine se aseamana se aduna"!!!!
Dar cum ramine cu afirmatiile lui ca "el serveste poporul, si ca la dorinta acestuia "trebuie" sa scape de Basescu???
Simplu, :vrea sa para cinstit si in fata noastra!!!!
eeeee scabros....jenant........terminat politic si moral....
Te referi cumva la un lunetist? Că pe restul le-ați încercat pe toate. Mă rog, nu chiar pe toate. Ar mai fi calea simplă/corectă/logică, aceea de a vă vedea de guvernarea eficientă a țării în folosul tuturor. Dar de unde să știți voi așa ceva când singura voastră rațiune de a exista este "jos Băsescu?". Până și voi v-ați plictisit de placa asta atât de uzată. Puneți băi mâna și apucați-vă de treabă. Am zis de treabă, nu de jaf! Capisci dottore?
- atacarea fara temei a adversarilor politici;
- inducerea voit in constiinta maselor a unor false valori democratice;
- atac la demnitatea Romaniei ;
- Instigarea unei parti a populatiei impotriva alteia;
- Jignirea celor care nu au fost de acord cu propunere USL;
- Lasarea institutiilor si a populatiei fara aparare in fata actiunilor USL,prin demiterea Avocatului Poporului;
- Interventia ,atacarea verbala si asa zisa legala asupra Magistratilor si a Curtii Constitutionale;
- Neluarea niciunei poziti fata de atacurile externe la adresa cetatenilor romani;Ex.''Dinozaurul tigan'';
''Nu cazam romani''.
gh.gr.
Au ajuns strainii sa fie nevoiti sa ia atitudine impotriva derapajului democratic din Romania. Suntem foarte norocosi din punctul asta de vedere.
Multumim Europa! Multumim din suflet!
Majoritatea bugetarilor si pensionarilor, in loc sa vada ca si-au pastrat totusi 75% din salarii, si-ar vinde si cei 75% ramasi, numai pentru iluzia primirii celor 25% inapoi. Asa s-a intamplat si in Grecia, de au ajuns la mila Europei. Mandria de a fi total independent costa iar Grecii abia acum incep sa inteleaga asta. Saracii Germani, pun pariu ca acum recreta marile proiecte Europene menite sa aduca civilizatie si prosperitate pentru toti europenii.
Am fost admisi in EU dar inca nu am demonstrat ca meritam acest lucru. Rusine celor care au mandatat niste hoti demonstrati!
(publicata in Monitorul Oficial nr. 84 din 24 februarie 2000)
............
cine era la putere cand s'a adoptat aceasta lege ?
care era majoritatae parlamentara ? el insusi ?
......................
Art. 1.
In Romania suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative si prin referendum.
Art. 2.
(1) Referendumul national constituie forma si mijlocul de consultare directa si de exprimare a vointei suverane a poporului roman cu privire la:
a) revizuirea Constitutiei;
b) demiterea Presedintelui Romaniei;
c) probleme de interes national.
(2) In conditiile prezentei legi se poate organiza si desfasura si referendum local asupra unor probleme de interes deosebit pentru unitatile administrativ-teritoriale.
(3) In cadrul referendumului populatia poate fi consultata cu privire la una sau la mai multe probleme, precum si cu privire la o problema de interes national si o problema de interes local, pe buletine de vot separate.
Art. 4.
Au dreptul de a participa la referendum toti cetatenii romani care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua referendumului inclusiv, cu exceptia debililor sau a alienatilor mintal pusi sub interdictie, precum si a persoanelor condamnate prin hotarare judecatoreasca definitiva la pierderea drepturilor electorale
Art. 5.
(1) Referendumul national si referendumul local se organizeaza si se desfasoara potrivit prevederilor prezentei legi.
(2) Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale.
............
toata legea aici:http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/3_2000.php
deci este clar cu pragu' ala, aaaa ?
daca are dubii, se poate adresa sefului sau de lucrare doctorala, acum in cantonament, cu timp de gandire si reflectie.
...............
SECTIUNEA a 2-a
Referendumul privind demiterea Presedintelui
(publicata in Monitorul Oficial nr. 84 din 24 februarie 2000)
SECTIUNEA a 2-a
Referendumul privind demiterea Presedintelui Romaniei
Art. 8.
Referendumul pentru demiterea Presedintelui Romaniei este obligatoriu si se stabileste prin hotarare a Parlamentului, in conditiile prevazute la art. 95 din Constitutie.
Art. 9.
Cetatenii care participa la referendum au dreptul sa se pronunte prin "DA" sau "NU" la urmatoarea intrebare inscrisa pe buletinul de vot: "Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui Romaniei?"
Art. 10.
Demiterea Presedintelui Romaniei este aprobata, daca a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in listele electorale.
.................
deci, listele electoarale cuprind toti cetatenii cu drept de vot, adica cei peste 18 ca varsta, cu cateva exceptii.
(2) Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale.
iar, demiterea este aproata daca s'a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in lista electorala.
cine zicea ca ccr judeca diferit ?
ccr a impus introducerea cvorumului, tocmai pentru a pastra uniformitatea legii cu cele anterioare.
legea 3, cea promovata de psd sub ilici si bonbonel, prevede clar, pentru orice tip de referendu, ca este valabil numai daca participa jumatate plus unu din cei inscrisi pe liste.
deci, pentru orice fel.
legea nu poate fi modificata numai pentru demiterea presedintelui.
modificarea trebuie sa cuprinda Toata formele.