"As vrea sa vad o singura interceptare a mea din care sa rezulte o potentiala implicare a mea in acest dosar, una singura care sa aiba legatura cu fapte de coruptie si de legatura cu acest grup infractional de la Brasov" a declarat joi seara, la Romania TV, fostul sef ANAF, Sorin Blejnar adaugand ca acuzatiile care i se aduc sunt "o actiune mediatica a procurorului de la Brasov" si ca va informa instutiile europene cu privire la "abuzul la care sunt supus".

Sorin Blejnar la RTVFoto: Romania TV

Declaratii Sorin Blejnar:

  • De doi ani de zile ne judecam pentru afirmatii puerile, lipsite de sens.
  • Nu am spus ca nu sunt validate lucrurile din dosar. Nu am eu nici o legatura cu lucrurile acelea. 
  • ("Regina din vami" -n.r.) Este un pamflet.
  • As vrea sa vad o singura interceptare a mea din care sa rezulte o potentiala implicare a mea in acest dosar, una singura care sa aiba legatura cu fapte de coruptie si de legatura cu acest grup infractional de la Brasov.
  • In ultimii ani am primit informatii din acest dosar, inclusiv despre cum doarme sotia mea noaptea. Stiti de ce a izbucnit acum, in 2012? 
  • intrebat daca este ingrijorat cu privire la propria securitate in conditiile disparitia lui Codrut Marta: Nu am solicitat protectia politiei, nu am dreptul la ea. Mi-am pus paza acasa. Mi-am pus camere de luat vederi. Sunt ingrijorat de siguranta familiei, in conditiile in care un prieten al meu a disparut; era monitorizat de politie si acum nu il mai gaseste nimeni.
  • Sotia mea nu are contracte cu firme care lucreaza cu statul.
  • Mass-media mi-a creat un mit, mitul de cel mai corupt om, totul plecand de la legea drepturilor de autor.
  • Voi informa instutiile europene cu privire la abuzul la care sunt supus.
  • Nu am suparat pe nimeni, este o actiune mediatica a procurorului de la Brasov.
  • Il cunosc pe dl Mircea Basescu.
  • Va raspuns pentru ca in aceasta faza este un pamflet. Cand probele devin oficiale voi raspunde autoritatilor.

Cazul Blejnar

Fostului sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, este cercetat, impreuna cu fostului sef al Vamilor, Viorel Comanita, intr-un caz privind o evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro.

Potrivit DNA, fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, ar fi sprijinit, din mai 2011 pana in iulie 2012, grupul infractional care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor a unor cantitati de motorina vandute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

In acest caz mai sunt cercetati fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Constanta Dan Secareanu, fostul sef de cabinet al lui Blejnar, Codrut Marta, sotii Radu si Dana Nemes, Mihai Gulea, Stefan Puscasu si Ovidiu Ioan Moldovan au primit interdictie de a parasi tara.

Directia Nationala Anticoruptie a solicitat instituirea sechestrului asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile si imobile apartinand fostului sef al ANAF Sorin Blejnar, fostului sau sef de cabinet Codrut Marta si fostului director al Autoritatii Nationale a Vamilor, Viorel Comanita.