Premierul Victor Ponta a declarat vineri seara, la Realitatea TV, ca sportivii legitimati la Dinamo care n-au fost premiati de club pentru medaliile obtinute la Olimpiada din 2008 isi vor primi pana la urma urma banii. "Presa a prezentat zilele acestea in asa fel situatia ca si cand Ponta si guvernul actual nu vrea sa dea banii; dimpotriva, eu vreau sa rezolv problema si o s-o si rezolv (...) O sa dam acesti bani, fie ca vor veni din fondul de rezerva al primului ministru sau din orice alte surse", a spus Ponta.

"Doamna Constantina Dita a primit premiul din partea Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si nu a primit din partea Ministerului de Interne, pentru ca acest minister isi recompenseaza in plus propriii sportivi, cei de la Dinamo, cu un premiu special. Am cerut celor de la Dinamo sa faca hartiile si documentele necesare, Ministerul de Finante le-a dat un raspuns legal ca trebuie gasita o solutie din fondurile MAI", a explicat Victor Ponta la Realitatea TV.

"Da, de la fondul de rezerva al primului ministru sau din orice alte surse o sa dam acesti bani, insa m-a suparat faptul ca toti cei care au tacut din gura patru ani de zile deodata si-au adus aminte de performanta, de alfel exceptionala si absolut remarcabila, a doamnei Dita. Poate ca suntem odata corecti fata de cei care nu si-au facut treaba si fata de cei care si-o fac acum, ca sa stim pentru viitor cum tratam oamenii. Ma refer inclusiv la presa, am vazut stiri cum ca nu si-au primit olimpicii banii; olimpicii si i-au primit, dna Dita si cei de la Dinamo nu si i-au primit. Ma refer si la cei care au fost ministri de Interne; daca e cineva de blamat sunt cei care au condus MAI din 2008 incoace; acum, insa, rezolvam aceasta problema dand MAI, care da mai departe la clubul Dinamo, acea suma de bani, si nu este o suma foarte mica, e peste un milion de lei (...) Dna Dita isi va lua banii imediat ce clubul Dinamo si MAI finalizeaza toata incurcatura birocratica; deci, din punctul meu de vedere, chiar si luna aceasta", a continuat premierul.

Victor Ponta a vorbit si despre cazul sportivului Eduard Carol Novak, care a obtinut o medalie de aur si una de argint in cadrul Jocurilor Paralimpice de la Londra: "Miercuri, in sedinta de Guvern, adoptam modificarea Hotararii de Guvern 1477 din 2007 si ma tin de cuvant, Eduard Carol Novak va avea un premiu absolut identic cu sportivii care au luat medalia de aur la Olimpiada de acum o luna. Aici era o problema legislativa pe care o rezolva miercuri in sedinta".