Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a vorbit la Nasul TV despre lista de cumparaturi pentru activitati de protocol din perioada de 78 de zile in care a condus Guvernul sustinand ca e bine ca aceste cheltuieli sa fie cunoscute si spune ca transparenta a fost o prioritate a guvernului sau.

Mihai Razvan UngureanuFoto: Nasul.tv

"E foarte bine ca sunt expuse cheltuielile premierului. De altfel, principiul transparentei cheltuielilor a fost o prioritate a cabinetului meu. Toate ministerele au afisat pe site-urile proprii aceste cheltuieli. Trebuie sa se stie ca pe aceste liste pot intra cheltuielile facute pentru deplasari, pentru primiri etc. Aceste lucruri sunt normale si nu este nicio rusine. As fi insa curios sa vad cum arata acum lista cheltuielilor de protocol al actualului cabinet in comparatie cu cel condus de mine", a declarat Ungureanu.

Acesta considera ca este vorba despre niste cheltuieli normale, "nimic rusinos" si crede ca aparitia acestei liste in presa are loc deoarece "exista o emotie legata de prezenta cuiva nou pe scena politica romaneasca". "II avertizez in schimb pe cei care se preteaza la astfel de lucruri ca nu voi inceta sa critic guvernarea", mai spune Ungureanu.

Realizatorul emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3, Mihai Gadea, a prezentat, luni seara, o presupusa lista de cumparaturi pentru activitati de protocol din perioada de 78 de zile in care Mihai razvan Ungureanu a condus Guvernul. Potrivit lui Mihai Gadea, lista de cumparaturi de protocol ar valora 10 miliarde de lei vechi. Mihai Razvan Ungureanu, citat de Antena3.ro, a raspuns marti dimineata: "Nu eu semnez deconturile. Oare cine va da o explicatie pentru aceste cheltuieli?"

  • Lista cumparaturilor de protocol si inregistrarea integrala a emisiunii, aici.