Prezent in emisiunea Nasul, presedintele PDL, Vasile Blaga, a calificat drept deplorabila prestatia unor televiziuni din Romania. "Intr-o discutie pe care am avut-o cu parteneri internationali, acestia mi-au spus ca ce se intampla la o anumita televiziune la noi, in alta parte ar fi de competenta Primului Procuror. Cum este posibil ca doi patroni de televiziune sa candideze pe listele USL. Este vorba despre Dan Voiculescu si Sebastian Ghita (n.r. patronul RTV), care candideaza pentru USL Prahova", a precizat Vasile Blaga la Nasul.tv

Vasile BlagaFoto: Nasul.tv

"Sambata vom prezenta platforma program. Aceasta structura practic s-a consacrat la referendumul la care am hotarat cu totii sa aparam statul de drept si democratia. Va trebui sa finalizam restul aspectelor care tin de partea tehnica. Au fost contestatii in instanta, dar ele au fost depasite... Vom avea o succesiune de evenimente si vom fi prezenti cu totii in spatiul public, dar vom vorbi, de sambata, doar de Alianta Romania Dreapta", a declarat Vasile Blaga.

Alte declaratii ale lui Vasile Blaga:

  • Privatizarea Oltchim este necesara, aceste lucruri au fost negociate cu creditorii nostri internationali.
  • Victor Ponta minte cu nonsalanta, partial stiam acest lucru, minte de nu iti vine sa crezi. Domnia sa spune miniciuna dupa minciuna si nu isi asuma nimic. Ponta spunea ca in 2006 Guvernul nu a luat masurile necesare si in 2009 din nou gubvernul respectiv nu a reusit sa finalizeze. Numai ca in 2006 prim ministru era Tariceanu, iar in 2009 Ponta era membru de Guvern, desi nu venea la nicio sedinta de guvern.(…) Domnul Ponta joaca cu un om de teapa lui (n.r. Dan Diaconescu). Sunt de la egal la egal, incearca sa scape de acest binom.

Despre temele de discutie cu Papa Benedict al XVI-lea.

Pericolele la adresa democratiei sunt populismul si asociatiile antipartid. Discutam despre criza. Daca pana acum 4 ani de zile, populismul era preferat in America Latina, acum e prezent in Europa. Motivele, criza economica dar si implicarea tot mai mare a Bruxelles-ului in deciziile economice. Bunastarea Europei inseamna mai multa Europa.(…) Un fel de Statele Unitea ale Europei, tari care vor putea sa lupte de la egal la egal cu toate celalalte puteri economice ale lumii. Nu putem sa traim mai bine ca acum daca nu producem mai mult ca acum.

Despre Crin Antonescu

PDL a contestat schimbarea presedintelui Senatului. Daca CCR decide ca va intoarceti se va intampla?

Cred ca da, si daca CCR da dreptate PDL-ului si daca nu, lucrurile vor fi clare. Lumea va intelege ca presedintele Senatului nu este ales si poate fi schimbat de cate ori vor cei din afara grupului sau parlamentar. Cand am vrut sa il schimbam pe Geoana, CCR ne-a zis ca nu putem sa il schimbam pentru ca nu suntem din grupul lui parlamentar. Nu se poate ca dumneata sa decizi marti schimbarea presedintelui, sa vii cu o ordonanta de urgenta si sa ii spui Curtii Constitutionale ca nu are voie sa se pronunte, sa stea Ponta si Antonescu cu Monitorul Oficial in brate ca sa nu se publice asa ceva. Inseamna ca orice majoritate parlamentara poate schimba presedintele Senatului.