Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat luni seara ca Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat al SUA, i-a luat-o inainte lui Dan Voiculescu atunci cand s-a referit la o noua suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

'Vad ca ne-o iau altii inainte si de data asta as spune ca domnul Gordon a fost mai iute de mana chiar si decat domnul Voiculescu, care in general e primul care vorbeste despre asta, ceea ce nu inseamna, desigur, cum spune propaganda portocalie, ca domnul Voiculescu este cel care inspira, coordoneaza si conduce toate aceste miscari. In legatura cu aceasta declaratie, nu i-am vazut originalul, dar cred ca e usor comica pentru ca da sfaturi (...): daca vreti sa il suspendati, ok, suspendati-l, dar aveti grija sa respectati...', a precizat Antonescu, la Realitatea tv.

Presedintele Senatului a subliniat ca s-ar fi asteptat ca Philip Gordon sa fi luat act de rezultatul referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, precum si de faptul ca nu a existat o 'fraudare masiva' in 29 iulie.

'Imi pare rau ca o referire despre Romania nu marcheaza doua note pe care cred ca un diplomat de o asemenea anvergura si cu asemenea responsabilitate ar fi trebuit sa o faca: sa arate ca a luat nota de rezultatul acestui referendum si pentru ca domnul Gordon si nu altcineva facuse referiri publice la acuzatii credibile de fraude masive nu a aratat ca intre timp a intrat in posesia informatiilor oficiale ca in Romania nu a existat ceea ce se numeste frauda masiva', a adaugat Antonescu.