Mircea Raicu, consilier in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a declarat in cadrul emisiunii "Sub semnul intrebarii" de pe B1TV, ca este prea tarziu pentru a modifica acordarea diferentiata a subventiilor la caldura in aceasta iarna.

Mircea RaicuFoto: AGERPRES

"Ca sa iei o astfel de masura ai nevoie cam de 8 luni de zile sa o pregatesti. In iarna asta nu se poate aplica. Nici nu stiu de ce a adus primarul general asta in discutie", a explicat Raicu.

Pe de alta parte, Mircea Raicu (consilier PDL) admite ca ar fi o idee buna ca cei cu venituri mai mari sa plateasca pretul integral.

"Bucurestenii platesc acelasi pret de patru ani de zile. Domnul primar general, acum o luna de zile, a anuntat ca nu va creste pretul la gigacalorie in acest an. Eu cred ca trebuie sa se consulte cu premierul si sa gaseasca o solutie financiara in asa fel incat bucurestenii sa ramana in acelasi pret in aceasta iarna, pentru ca este absolut tarziu sa faca acest lucru", a mai spus Raicu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri la Comisia de Industrii din Camera ca nu mai poate face cu subventia si ca a cerut o lista de la ANAF cu veniturile bucurestenilor, astfel incat cei cu venituri peste 2.000-2.500 de lei pe cap de familie sa plateasca 328 de lei pentru gigacalorie.