Fostul sef ANAF Sorin Blejnar a prezentat luni seara, in emisiunea "Sub semnul intrebarii", difuzata de B1TV, un document din 2009, adresat Ministerului Finantelor Publice, ce contine mai multe propuneri nominale ale organizatiei Judetene PSD pentru ocuparea functiilor de conducere a institutiilor deconcentrate din judetul Timis. Pe lista se regaseste si Gabriela Ionescu, condamnata in octombrie la 4 ani de inchisoare pentru luare de mita, propusa de Ilie Sarbu pentru functia de director coordonator adjunct-activitatea de inspectie fiscala.

Sorin BlejnarFoto: Captura B1TV

La inceputul lunii octombrie, Gabriela Ionescu a fost condamnata de Curtea de Apel Timisoara, la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in forma continuata si trafic de influenta, potrivit deBanat.ro.

Blejnar a mai declarat in cadrul emisiunii ca cele 213 stenograme aparute in presa care se regasesc la dosarul instrumentat de catre DIICOT "nu au nicio legatura cu aceasta cauza de evaziune fiscala de la Brasov, am vorbit cu foarte multa lume, marea majoritate fiind cunoscuti de-ai mei. Am solicitat procurorului de caz excluderea in totalitatea a acestor probe, a refuzat, am sesizat si CSM."

"Ii duceam cu zaharelul, au sunat toti, de la toate partidele. Voiau sa vina la mine sa bea o cafea. Le-am raspuns, pentru ca e telefon de serviciu si e si un gest de politete. Dar i-am dus cu zaharelul, si pe domnul Sarbu si pe Constantin Ostaficiuc", a mai aratat fostul sef al ANAF.

Fostul sef ANAF a mai aratat ca dosarul contine documente venite de la alte structuri ale statului care au tras cateva semnale asupra unor oameni, pe care ulterior i-a schimbat din functii, arata B1TV.