Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca dupa parlamentare este gata sa prezinte noul Cabinet pana pe 21 decembrie, moment in care sa fie acordat votul de investitura a noului Parlament, iar pe 15 ianuarie sa fie aprobat bugetul de stat de catre parlamentarii veniti din vacanta, informeaza Mediafax.

Intrebat bcand ar putea sa intre in functiune noul Guvern, propus de USL dupa alegerile parlamentare in cazul in care formatiunea va obtine majoritatea mandatelor, Ponta a raspuns:

"Pe mine nu m-ar mira de data asta, pentru stiu foarte multe lucruri, nu m-ar mira ca in ziua de 10 sau 11 cel tarziu vom avea consultarile cerute de Constitutie la Palatul Cotroceni, in care USL va merge unit, nu pe partide [...] Pe 20 decembrie este intrarea in functiune a noului Parlament, depunerea juramantului de noii parlamentari si alegerea sefilor celor doua Camere. Eu pana atunci, pe 21 sunt gata pregatit cu noua structura a Guvernului si cu propunerile de ministri si cu programul de guvernare - pentru ca lucram la el si in acesta perioada. Deci, pe 21 poate fi dat votul de investitura, iar bugetul de stat va fi finalizat in prima saptamana din ianuarie in discutiile cu cei de la FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, iar pe 15 ianuarie Parlamentul trebuie sa vina din vacanta si sa dezbata si sa aprobe bugetul de stat".

Premierul Ponta a mai afirmat oficialii europeni sau americani i-au transmis ca "a fost o criza politica in vara [...] insa pe 9 decembrie ceea ce voteaza romanii trebuie respectat".

"Daca va exista o majoritate absoluta a USL, in mod sigur USL pune prim-ministru", a mai sustinut seful Guvernului, precizand ca nimeni nu va sprijini ideea unei noi crize politice.