Presedintele PDL Vasile Blaga invitat la Realitatea TV a discutat despre situatia politica din Romania: "Ca sa poata plati salariile si pensiile Ponta a cheltuit banii din licentele 4G". O alta tema a discutiilor a fost cea legata de relatia Romaniei cu UE: "Romania negociaza, iar presedintele are o intalnire cu Van Rompuy chiar maine dimineata. Vor fi negocieri foarte dure. S-ar putea sa ne mai intalnim odata".

Vasile BlagaFoto: Captura Realitatea TV

Principalele declaratii ale presedintelui PDL

  • Eu cred ca este un lucru normal, conciliere cu Iliescu si Constantinescu. Este foarte bine ca au fost cei trei presedinti impreuna.
  • Orice program de guvernare in Romania trebuie sa se bazeze pe investitii, ca sa ai de unde da pensii si salarii. Se termina si sacul, de fapt este terminat sub Ponta. Ponta nu mai are bani, ce face anul viitor, de unde scoate bani pentru anul viitor. Sub Ponta a scazut PIB-ul acestei tari cum nu a mai scazut niciodata.
  • Nu regret nimic. Ideea noastra a fost sa adunam fortele care au aceleasi opinii. Scaunul meu nu conteaza. Conteaza PDL, ARD. Un scor sub 20% ar fi un scor rau. Un scor de 25-30% ar fi unul foarte bun. Scorul nostru maxim a fost 34,5%.
  • Schimbarile dese de Guvern depresurizeaza populatia. Cum este posibil ca domnul Ponta sa nu-l dea afara pe domnul Hasotti. Ati mai vazut vreodata ca un ministru sa ceara eliberarea unui primar, acuzat de coruptie.
  • Despre absortia fondurilor UE si a relatiei cu Europa: De vina nu este UE, de vina sunt toate guvernele Romaniei care s-au succedat din ianuarie 2007 pana acum. Cei care au gresit trebuie sa plateasca. 
  • Prima data in momentul in care au anuntat cei de la INS scaderea PIB cu 0,5%, a aparut ideea de VETO in Comisia Europeana
  • Problemele au pornit inclusiv de la negocieri, de la semnarea Tratatului. Incerc sa va explic: din moment ce am inceput la 1 ianuarie 2007, si nu este o scuza fata de Polonia.
  • Ca sa iei in intregime modelul polonez, ar fi trebuit sa faci si regionalizare, sa ai la dispozitie capacitatea administrativa a autoritatilor publice locale. Din 2.860 de comune 90% nu au capacitatea de a absorbi fonduri europene pentru ca acele localitati nu pot pune la bataie partea lor de contributie.
  • Nu vom absorbi fonduri cu o asemenea organizare teritoriala a Romaniei. Reorganizarea nu trebuie sa fie o chestiune politica.
  • Romania negociaza, iar presedintele are o intalnire cu Van Rompuy chiar maine dimineata. Vor fi negocieri foarte dure. S-ar putea sa ne mai intalnim odata.