"Modificarea Constitutiei nu e nicidecum sperietoarea pe care o arunca ei (adversarii politici din opozitie - n.red.) ca vrem anihilarea justitiei. Presedintia, procurorii nu sunt stat in stat", a declarat duminica seara, la Antena 3, liderul liberal Crin Antonescu. El a adaugat ca "Traian Basescu va respecta votul romanilor de la parlamentare, pentru ca nu poate risca o noua suspendare."

Declaratiile lui Crin Antonescu:

Ori se lamuresc niste lucruri in legatura cu domnul Georgescu, ori el trebuie sa plece. (intrebat daca isi doreste o schimbare la conducerea ANI - n.red.) ANI nu este instanta, nu are capacitatea de a da sentinte. Poate sa spuna ca sunt incompatibil si apoi ma adresez instantei. Lantul de coincidente ANI poate sa ofere subiecte pentru un volum: vezi cazu Mircea Diaconu. Azi ai gresit, maine ANI. ANI trebuie sa cerceteze aceste lucruri, dar numai instanta judecatoreasca sa fie instanta, nu ANI.

Traian Basescu va respecta votul romanilor de la parlamentare, pentru ca nu poate risca o noua suspendare.

S-au facut greseli in vara, dar nu cele de care ne acuza oamenii lui Basescu. De pilda, am avut un proiect de lege cu legea referendumului care s-a votat in Parlament si a mers la promulgare. Ordonanta a fost atacata cu mare scandal, legea care fusese votata in Parlament am promulgat-o. In acel moment ordonanta s-a dus in Parlament si a fost un amendament cu scoaterea pragului. Daca se vota asta...

Am facut aceasta Uniune Social Liberala, ea a crescut, trebuie sa castigam alegerile.