Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad, considera ca presedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie sa-si depuna mandatul, intrucat a existat un obiectiv de 24% la alegerile parlamentare, care nu a fost atins, aceasta fiind "o chestie de onoare", pentru a se porni discutii privind o miscare de dreapta, transmite Mediafax.

Falca a fost intrebat, la B1 Tv, ce ar trebui sa se intample in perioada urmatoare, avand in vedere rezultatul obtinut de ARD in alegerile parlamentare.

"O analiza in primul rand la PDL, asa cum s-au analizat alegerile locale si cineva a cerut ca intreg Biroul sa-si depuna mandatul existand alti oameni care doresc sa conduca, cum a fost echipa care a urmat dupa domnul Boc sa vedem ce urmeaza dupa depunerea unui mandat, sa vedem o viziune exact pe ideea de a crea o dreapta, pentru ca o dreapta nu se creeaza maine, ci doar maine se da semnalul", a spus el.

Falca a mai fost intrebat daca, in opinia sa, actuala conducere a PDL, in frunte cu Vasile Blaga, mai poate ramane la conducerea partidului. "Eu cred ca, la fel cum domnul Blaga si alte persoane cereau ca Biroul Permanent National sa-si depuna mandatul dupa alegerile locale, lucrul acesta se va intampla si in acest moment", a mentionat el.

Solicitat sa precizeze daca spune ca Blaga trebuie sa-si depuna mandatul, Falca a aratat ca a obiectivul de 24% din voturi la alegerile parlamentare nu a fost atins, iar aceasta ar fi "o chestie de onoare".

"A fost un scor propus, un punct de atins 24% la alegerile parlamentare, ca si la alegerile locale, nu s-a atins acest lucru, eu cred ca este o chestie de onoare, nu e o chestie de dusmanie, o chestie de onoare exact pentru a se da drumul la discutii si la alte poate proceduri de a deschide o miscare de dreapta, pentru ca ea nu se face intr-o zi, astfel incat la urmatoarea competitie dreapta sa fie pregatita si din punct de vedere uman, dar si cu o alta platforma, pentru ca societatea evolueaza", a spus el.