Premierul Victor Ponta a fost prezent luni seara in studioul Realitatii TV dupa ce in aceeasi seara fusese invitat telefonic la RTV. Ponta a reluat cele anuntate in timpul zilei: numele ministrilor, marirea numelor de portofolii si rolul ministerelor nou create, dar si despre acordul prezentat in exclusivitate de HotNews.

Intrebat daca PC a cerut portofoliul de la Justitie, seful guvernul a raspuns ca "nu stie ce-si doreste PC", dar nu vor primi acest minister.

Declaratii Ponta:

  • Vom avea un minister special al lucrarilor de interes national-Ministerul Proiectelor de Infrastructura
  • Vom avea un dialog mai bun intre investitorii locali, intre marii investitori si un om politic cu suficienta greutate in guvern care sa dea garantia ca va fi ascultat.
  • Intrebat daca Dan Sova ar putea conduce acest minister, Ponta a spus ca si acesta este un nume luat in seama
  • Despre acordul de coabitare semnat cu presedintele Romaniei: Trebuia pana joi sa dam un semn de normalitate. Presedintele nu ne-a cerut in acel document sa-l suspendam. Cand va fi de acord domnul presedinte sa-l dam publicitatii il vom da.
  • Despre rolul lui Nastase in PSD dupa eliberare: Nu m-am dezis vreodata de relatia mea personala cu Adrian Nastase. In primul rand imi doresc sa fie liber, conform legilor tarii, nu ca-l eliberam noi cu forta. Conform legilor tarii, in februarie cred ca va fi liber si imi doresc cel mai mult sa fie liber, sa se intoarca in familie... Vom vedea atunci.Nu e primul lucru pe care îl discuţi cu un om când încheie opt luni cumplite.