Presedintele Senatului Crin Antonescu a intervenit telefonic la RTV, in emisiunea "Ultima Ora", vorbind despre acordul semnat de premierul Victor Ponta si Traian Basescu. Presedintele PNL a declarat ca l-a sfatuit pe Ponta sa nu semneze acordul, dar acesta nu l-a ascultat.

"Eu am fost si sunt alaturi de Victor Ponta in toate demersurile sale pentru ca Romania politica sa se aseze pe un fagas normal. Ca eu cred ca nu trebuia semnat niciun acord e alta poveste. Eu am mers impreuna cu acesta, intelegand contextul si intentiile sale bune. Nu i-am dat peste mana sa nu semneze, dar am avut alta parere", sustine Crin Antonescu.

Despre incalcarea acordului de guvernare cu UDMR:

  • Intelegerea cu UDMR s-a semnat dupa referendum. Daniel Constantin, probabil fiind mai tanar, are probleme de memorie.
  • Spiritul acelei intelegeri a fost incalcat grosolan de cei de la UDMR, inclusiv in perioada campaniei electorale.
    Nu mai stiu cand domnul Kelemen Hunor a declarat ca eu nu mai suport prezenta ungurilor pe teritoriul Romaniei. A fost o declaratie nerusinata.

Alte declaratii:

  • Prin semnarea acestui acord suntem intr-o situatie jenanta in Europa, mai ales prin felul in care presedintele Basescu l-a facut public.
  • N-au fost niste negocieri, ne-am intalnit si am spus acolo punctul meu de vedere, ca Victor Ponta trebuie desemnat premier. Nimeni n-a plecat sa se sfatuiasca intr-o camaruta. 
  • Geneza acestui text imi scapa. Nefiind un text care sa ma intereseze nu m-a facut nici macar sa-l citesc pana la capat. Nu ma intereseaza cine l-a creat, nu este treaba mea.
  • Domnul Dragnea a fost prezent la intalnire tot la invitatia domnului Ponta. Mie nu mi s-a parut prezenta lui nepotrivita.
  • Domnul Chitoiu nu va conduce ANAF-ul, ci Ministerul de Finante. ANAF e doar o institutie din subordinea Finantelor si va fi condusa de catre altcineva.