Victor Ponta, despre declaratia lui Traian Basescu: Si eu imi doresc acelasi lucru, sa indeplinesc ce am spus in programul USL
Intrebat cum comenteaza aceasta declaratie, Ponta a raspuns: "O sa comentez foarte putin anul asta ce spune Traian Basescu, nu mai sunt seful opozitiei, sunt seful guvernului si daca ma intrebati pe mine si eu imi doresc acelasi lucru, sa indeplinesc ce am spus in program. Cred ca va fi bine pentru toata Romania."
Premierul a afirmat de asemenea ca anul viitor nu crede ca se va mai vorbi de suspendarea presedintelui.
"Nu stiu si nu cred, dar eu cred ca trebuie sa punem in Constitutia Romaniei, acum, in prima jumatate a anului, toate acele garantii si mecanisme prin care in viitor nici un alt presedinte - nu ma refer la domnul Basescu, care isi incheie mandatul, ma refer la viitori presedinti - sa nu aiba mai multa putere decat au dorit oamenii si isi doresc oamenii sa aiba, si orice conflict sa-l evitam inainte de a ajunge la formele sale cele mai daunatoare, pana la urma, pentru o parte, pentru alta sau pentru societate. Si eu asta vreau, sa punem in Constitutie niste reguli clare, invatamintele pe care le-am tras din ultimii ani, si, in viitor, sa nu mai ai de ce sa suspenzi un presedinte, pentru ca nu va mai fi nici un presedinte care sa faca mai mult decat trebuie sa faca si ceea ce asteapta oamenii de la el".
Intrebat daca anul viitor se va aplica masura reducerii TVA la alimente, premierul a raspuns doar ca este "o masura in care eu cred".
''Este o masura in care eu cred foarte mult, care are logica economica si pe care o vom aplica imediat ce reusim sa acordam, repet, fin, tot ceea ce tine de acordurile noastre cu FMI si cu obligatiile care tin de disciplina bugetara''.
De asemenea, intrebat de posibile cresteri salariale, Victor Ponta a afirmat: "Salariile nu se mai taie iar pensiile s-au indexat de la 1 ianuarie cu 4%. Este un an stabil in care nu mai taiem nimic, dar nu deschidem pungile mai mult. Eu nu vad in acest an mai mult decat faptul ca ne tinem de cuvant."
UPDATE Intrebat la RTV daca sistemul diferentiat de impozitare a veniturilor, cu cote de 8%, 12% si 16%, este avut in vedere pentru acest an acest an sau pentru anii viitori, premierul a aratat ca, foarte probabil, acest tip de impozitare nu va fi aplicat din 2013.
"Nu pentru 2013, dar era vorba de un principiu care a constituit cel mai dificil compromis intre PSD si PNL. Liberalii au spus sa pastram un nivel scazut de taxare, acel 16%, iar noi, social-democratii, am spus: nicaieri in lume -se mai intampla in Rusia si in Bulgaria, e adevarat - dar nicaieri in lumea civilizata oamenii nu platesc exact acelasi impozit si cand au o suta de lei, si cand au un milion. A fost un compromis care eu cred ca este corect si util. In 2013 probabil ca nu vom reusi sa ne ducem la 12% si 8%, insa cele doua principii, acela ca in Romania nu mergem cu o taxare foarte ridicata, dar ca exista categorii sociale fata de care taxarea trebuie sa fie mai redusa decat pentru marea masa a cetatenilor, amindoua sunt principii moderne", a afirmat Ponta, citat de Mediafax.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
adica, va fi un an al concordiei, intelegerii, pupat(discret) in peatza dependintzii, etc.
ce mai ! ioropeni !
De ce nu le spui la oameni cat e inflatia, cu cat a scazut puterea de cumparare/nivelul de trai al romanului si despre maririle la energie, despre noile accize si taxe din 2013?
Ca de vorbit despre Omul Nou am vazut ca ai inceput, deja.
Acum nici o saptamina declara ca face venitul unui ministru sau rector doar de pina la trei ori mai mare ca al unui necalificat. Sa-l vad ca realizeaza ajustarea asta salariala.
Tot acum citeva zile spunea ca vrea sa regionalizeze Romania. Sa-l vad macar cu o harta, un proiect ceva concret.
Asta e o veste buna.
Inseamna ca atunci cand spune ca face ceva trebuie sa asteptam vreo 8 luni?
Baliverne si glumite.A indexat pensiile cu 4%!Asta da realizare, in conditiile in care in ultimele 8 luni si luand in calcul si scumpirile anuntate la inceput de an cred ca au redus puterea de cumparare cu mai mult, si pentru toata populatia!
Si, ultima, el ca si prim-ministru nu trebuie sa-si doreasca '' acelasi lucru''.Asta o pot face eu, Basescu, etc, el TREBUIE sa FACA ASTA.El trebuie sa ne arate FAPTE nu DORINTE!
O fi pe undeva vreo cartulie '' Cum sa guvernam pentru popor ''?Poate iese si un plagiat in folosul nostru!
Daca te plimbi putin prin lume iti dai seama ca aveam preturi aproape europene, doar pe piata locuitntelor, la asigurari ce mai stau romanii bine dar si aici e discutabil, cand te gandesti ce primesti in schimb.
Exceptand poate fondurile europene USL va lupta cu dintii sa faca exact opusul in ce priveste "stoparea coruptiei si furtului,tragerea la raspundere pe cale juridica a politicienilor corupti, eficientizarea justitiei,"
Iar despre fonduri europene citeste CV-ul si declaratia de avere a ministrului tehnocrat si grizonat. Sa vezi acolo studii si competenta. La 20 de ani a fost angajat in Minister la 22 a inceput facultatea !? de atunci studiaza pe branci, facultati, diplome, doctorate.....
Nu inteleg,oricum...
Domnule, visezi frumos. Ceea ce spui e un latrat la luna pictat mai realist, dar nimic mai mult.
Numai bine
Acum are dorinte.
Eu as vrea sa vad ca are si putinte.
Nu mi-e simpatic deloc - ba dimpotriva - dar doar tampitii ar regreta daca face ceva bun.Si eu nu sunt printre ei.
Si, pentru conformitate, aceleasi sentimente le am si pentru PDlei, imi sunt la fel de dragi !
Am dublat numarul ministerelor deci de doua ori mai multi oameni vor face evident o treaba mai buna mai ales la cat de buni prieteni sunt. Dupa care o sa dam afara toti incompetentii din ministere si o sa-i inlocuim cu oameni mai buni, de bine, baieti dastepti de-ai nostrii.
Nici nu stiu de ce ne mai stresam cu criza asta. Totul o sa mearga ca uns! Cel putin la productia de tepe o sa depasim sigur toate tarile astea occidentale.
Tinind cont de componenta firavului nostru Parlament legiferarea impozitarii diferentiate cred ca are toate sansele sa fie adoptate. Doar ca procentele vor fi un pic altele. Cei cu venituri mici vor plati tot 16%, cei cu venituri mari 8%. Vezi ce suma ar trebui sa plateasca saracii de ei la un miliard venit . . . .
"... sa punem in Constitutie niste reguli clare......... pentru ca nu va mai fi nici un presedinte care sa faca mai mult decat trebuie sa faca... ".
Pai mai draga, in vara 2012,... nu Parlamentul USL a facut mai mult decat trebuia sa faca,... calcand Constitutia in picioare. Dottore, las-o jos ca...macane !