Ponta: Am discutat despre introducerea impozitului forfetar la firmele din domeniul serviciilor
"Cred ca si pentru hotelieri e o masura buna fiindca stiu ca au un impozit si gata. Altfel, trebuiau sa faca o multime de acte, venea Garda Financiara in control si platau mereu o multime de amenzi.. Practic, acum nu incasam nimic fiindca toti se declara pe pierdere", si-a explicat pozitia premierul, care crede ca poate scoate mai multi bani pentru buget din domeniul serviciilor
Premierul a mai spus si ca "ideea gazelor de sist trebuie tratata serios pozitiv" si ca se gandeste la o majorare a redeventelor pe titei dat fiind faptul ca expira in curand contractul cu Petrom.
O alta masura importnta anunatat de seful guvernului o reprezinta desfiintarea unui grad de jurisdictie pentru a accelera solutionarea proceselor, a ave aun numar mai mic de dosare si a nu se mai ajunge la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
VIDEO Victor Ponta la Antena 3: Gyorgy Frunda este consilierul meu pe probleme juridice
Victor Ponta despre situatia de la Institutului National de Statistica: L-am dat afara pe presedintele Voineagu/ Desi Beatrix Gered e sustinuta de UDMR nu inseamna ca acestia au intrat la guvernare/Gyorgy Frunda este consilierul meu pe probleme juridice

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Cum l-a apucat pe el mila de hotelieri!Sa nu vina controale, sa nu mai dea amenzi, sa nu mai faca o multime de acte....
Ce inseamna sa fii responsabil, un adevarat lider caruia ii pasa de oameni.
Au un impozit si gata!Nu conteaza ca se pot " declara " pe pierdere, trebuie sa plateasca impozitul.In schimb nu mai fac o multime de acte, nu mai vine Garda, nu mai platesc amenzi!
Garanteaza asta dl Ponta ?Fara controale, fara amenzi?Ar putea fi atractiv.....
Pai ce spume la gura mai faceau pe la Latrine si Irealitati alde Ponta si ai sai.
Parca vad si acum numaratoarea zilnica de firme inchise din cauza forfetarului facuta de latrine.
Hahahahaha!O sa ii spuneti Sfantul Boc daca o tine Copylotul asa!
"reduceri de 5 miliarde" si alte masuri etc., etc. "necesare pentru a putea asigura"... vasazica nu sunt nici pe departe asigurate in momentul de fata!
dragi pomanagii aveti ce ati votat...
d'aia la si numit de doua ori in fruntea bucatelor.:))
restu', e can can !
2. chiar crezi ca orbii vad ???
Micile firme, chiar si pe pierdere sustineau salariile celor care incercau sa faca ceva... Se plateau salarii, cas, cass, somaj...iar masura luata a sters sute de mii de contrubuabili si a ingrosat somajul.
Acum, daca Ponta reintroduce impozitul forfetar e de rau: vor fi dati afara si restul contribuabililor din firmele tinute in viata doar de ambitia unor patroni care au platit prin impozitele date statului salariile bugetarilor!
Cele zeci de mii de firme inchise ca urmare a aplicarii impozitului forfetar au dus insa la o scadere semnificativa a efortului ANAF pt. evidenta si controlul acestor firme. Asa ca dupa parerea mea a fost un lucru bun.
In mod particular, si prietenul de care zic, in ciuda faptului ca lui i-a picat foarte prost, n-a avut de obiectat decat la modul de aplicare, nu a considerat insa masura in mod esential proasta.
Firmele alea inactive erau tinute mai ales de tepari, ca sa aibe pe ce da la repezeala un tun, in cazul in care apare ocazia, dupa care sa le inchida repede. Asa ca inchiderea lor a fost din inca un punct de vedere un lucru bun.
Mai o chestie, firmele inactive nu platesc nici CAS, nici somaj, nici nu contribuie la fondul de pensii.
Asa ca io in locul tau m-as mai informa inainte sa vorbesc. Acuma, cum a trecut ceva vreme de la impozitul forfetar aplicat de Boc, firmele astea inactive, tinute in viata doar in speranta ca apare vreun tun de dat, iar s-au inmultit
Asa ca io n-as fi foarte suparat daca s-ar aplica din nou masura, cu conditia sa se faca cu cap. Acuma, daca n-a reusit s-o faca prea bine guvernul Boc, care totusi avea oameni care mai si judecau din cand in cand in componenta, m-as mira s-o faca bine guvernul Ponta, format aproape exclusiv din papagali, numiti pe criteriul care imita mai bine ce i se zice de la partid.
Impozitul forfetar e perceput ca o taxa suplimentara, statul neajutand cu nimic micul patron care subventioneaza firma in ultimii ani din propriul buzunar...din banii din salarii adusi in familie de ceilalti membrii majori. Care au fost deja impozitati la firmele private unde lucreaza!
Inchiderea firmei inactive va duce la suplimentarea fondurilor de somaj si la lipsa fondurilor pe care micul patron le platea statului pentru ca tu si parintii tai sa le luati lunar (in ipoteza in care tu esti bugetar si parintii pensionari - ceea ce e un lux in ziua de azi :) )...
Asadar, fiscul mai aduna praf si pulbere, statul castiga minusuri in bugetul de sanatate, pensii si somaj, iar tu (si parintii tai) veti fi subventionati de FMI...caci micul patron nu va mai cotiza nici un ban catre stat!
A bon entendeur, salut!
patronul nu are contracte dar plateste din buzunarul lui salarii de 1500 lei pe luna...
da cine erau angajatii astia?
in romania milioane de oameni muncesc pe salariul minim, la firma care au milioane de lei profit si tu vrei sa spui ca un patron fara contracte plateste salarii de 1500 lei pe luna?
iar masura cu forfetarul este a comunistului de nita, la momentul cind psd era la guvernare cu pdl.
-daca mai faci afaceri ca asta eu nu te mai sustin
-daca vrei sa-ti anulez amenda aboneaza-te la....
-iti aprob cererea dar....
-te ajut dar vei cumpara numai de la...
de exemplu un shaormar care vinde shaorma cu 4 lei are un profit pozitiv dar mic adica satisface o necesitate sociala reala dar nu are de unde sa plateasca "forfetar" si inchide firma.
Cel care vinde cu 12 lei are de unde....Tu cetatean daca vrei shaorma o vei avea la pretul de 12 lei plus drumul in plus pana la locul "cu vad" daca pana atunci nu-ti trece foamea....
Exemplul nu e cel mai potrivit.... dar ganditi-va si veti gasi multe altele mai potrivite.....
Daca ala de vinde shaorma cu 4 lei are un profit brut de 1 leu la shaorma vanduta, si e in zona cu vad bun, o sa aibe si de unde plati impozitul forfetar, daca acesta e la un nivel decent.
Daca ala cu 12 lei shaorma are vad prost, si vinde de zece ori mai putine shaorme, profitul lui e posibil mai mic decat al celui care vinde cu 4 lei, dat fiind ca ambii au cheltuieli probabil comparabile cu personalul si utilajele, iar la o asa afecere personalul e cheltuiala curenta cea mai mare, alaturi de materia prima. Si impozitul forfetar il va afecta si mai rau.
Daca impozitul forfetar e la un nivel decent, tot ce face e sa separe firmele viabile de firmele neviabile - cele neviabile vor trebui sa inchida. Doar daca e la un nivel prea mare impozitul forfetar afecteaza negativ economia.
Evident, nici unui patron nu-i convine sa plateasca impozit in plus, asa ca nu trebuie sa ne asteptam ca vreun patron sa laude aceasta masura. Da' asa poate le vine mintea la cap si la oamenii cu bani facuti pe cinstite din Romania, atatia cati or fi ei, sa nu mai stea deoparte cand cei cu bani facuti prin furt aduc la putere un guvern de escroci.
P.S. Sa vedeti dezbateri la tv lui Felix si Ghita ..cum ca aceste sunt singurele, necesare, bune, oportune masuri si ce "bine" o duc romanii de pe urma lor !!
Pai asta a zis Basescu si era fundamental gresit- soacra mea (una din milioanele de victime jefuite de Basescu) a înteles foarte bine problema de la d-na conferentiar Grecu si domnul lector Badea de la Universitatea Antena 3- cursuri serale!
Iar socrul meu stie- chiar de la dvs.- ca Basescu va trebui sa dea inapoi banii de pensii si salarii- pe care i-a furat anii trecuti! Nici un progres? Ma gandesc ca ne-ar folosi! Poate va ajuta domnul Antonescu si importantul partid din spatele sau?
Stiam ca prostii vor impozita si transpiratia, dar atunci cum dracu sa iti mai platesti celelate taxe, chiriile, salariile, contributiile sociale, amenzile, si toate celelate aberatii birocratice + ca mai trebe sa pui si o paine pe masa familiei.
daca va pupati cu comunistii si in cazul asta aveti un membru de partid in minus, o firma se inchide si 3 oameni pleaca din tara.
sper sa fiti oameni normali macar voi PNL
Cat despre Ponta: iar plagiaza..:D
Bun.... vestile bune:
- x miliarde pentru majorarea pensiilor, subliniind ca sunt BATUTE IN CUIE,
- y miliarde pentru cofinantari pentru proiectele europene iar BATUTE IN CUIE,
- si inca ceva.. in total 5 miliarde in plus la cheltuieli subliniind inca odata ca aceste cheltuieli sunt BATUTE IN CUIE nu se negociaza cu FMI nimic.
Buuun... la vestile negative.... domne' trebuie sa taiem de undeva cele 5 miliarde pentru ca acoperi cele spuse la capitolul "vesti bune", la intrebarea moderatorului DE UNDE SE TAIE 5 miliarde a raspuns ca o sa vada de unde taie 2,5 miliarde iar restul de 2,5 or sa vina din crestere economica.
Concluzia: sigur cheltuim 5 miliarde in plus, de unde o sa scoatem cele 5 miliarde sau de unde o sa le taiem nicio veste.
Cum poate un prim ministru responsabil sa iasa la tv cu o asemenea declaratie ?
In loc sa vina sa prezinte un buget de la un capat la altu vine si arata cum cheltuieste el 5 miliarde in plus pentru pensii si nu mai stiu ce dar habar-nare de unde o sa scoata aia 5 miliarde.
Ponta campania electorala s-a terminat!!!
A... a zis un singur lucru de unde ar putea sa ia o parte din aia 5 miliarde: impozitul forfetar.... ma opresc aici.
Un om responsabil e constient ca orice minciuna e descoperita pana la urma, asa ca nu se apuca sa-si faca teza de doctorat plagiind sute de pagini.
Ce sa-i faci, romanii or fi avand minte, da' in mod cert n-o folosesc. Si memorie cel putin sigur n-au, sau o tin ascunsa, sa nu care cumva sa se strice. Altfel si-ar fi adus aminte inainte de alegeri ca lupu-si schimba paru' da' naravu ba. Cam ca Ponta: mincinos a fost cand si-a facut teza de doctorat, pretinzand ca el a produs tot ce-a copiat, mincinos e si-acuma.
Cum e asta? pe cine ajuta?
Mie imi pare ca dl Ponta vrea sa intinda o mana de ajutor dlui. Voiculescu.. adica, de ce sa ajunga osarul dlui Voiculescu la ICCJ? dar dosarele altor stimati deputati si parlamentari?... Ia sa desfiintam un grad de jurisdictie .. si puf, iar scapa Varanul de pedeapsa!!!
Se pare ca foamea e mare daca Ponta a ajuns deja sa reia ideea asta.
Magaria mare e ca s-au castigat voturi din partea celor care habar nau pe ce lume traiesc,in urma capaniilor negative impotriva acestei taxe duse de antene.
Singura activitate unde nu merge acest impozit este cea in care preturile sunt impuse de stat.
Ciocoflendurilor!
"Singura activitate unde nu merge acest impozit este cea in care preturile sunt impuse de stat"! Geniala, mă, ideea ca impozitul "merge" introdus unde vrea si cum vrea statul!
Firma oricum nu se poate impotrivi, pentru ca- nu-i asa- unde lege nu-i tocmeala!
Poate ca singura problema ar fi ca multe firme nu pot plati "azi" ce a visat statul "ieri", asa ca statul poate ramane nu doar cu niste foi cu calcule tampite, dar si fara colectarea pe care - de bine, de rau- o avea.
Eu n-am fost afectat de "impozitul" forfetar al lui Pogea pentru ca impozitul pe profit a fost mai mare decat aceasta taxa.
Ma,inainte de a va da cu parerea despre tot ce misca in lumea asta mai studiati,mai intrebati...
Ponta zice acum ca statul nu ia nici un ban de la firmele din turism fiindca toate-s pe pierdere, dar ca acestea, chipurile, se vor bucura sa dea statului un impozit forfetar si sa scape de "vizitele" organelor de control. Dac-ar fi asa... poate-poate s-ar mai accepta, dar chiar crede cineva ca termitele fiscale vor sta cu mainile incrucisate?
Daca va proceda asa, guvernul Ponta isi da cu stangu-n dreptu' din start, cel putin pe partea economica si acolo unde efectul este cel mai dramatic, adica in mediul privat.
Am sa ies in strada pentru voi, cand o sa fiu in sicriu. Pana atunci luati cu bucurie ce-ati votat! Plus: de cate ori o sa am ocazia, o sa votez PSD/USL, ca-i meritati tovarasi!
Vor proceda ca si CDR, pustiesc tot 4 ani si nu le pasa ce se intampla dupa aceea!
Singura speranta e sa nu apuce 4 ani.
Nu am fost niciodata pe pierdere, dar dupa plata salariilor si a taxelor nu ramanea mare lucru ca profit.
Cei 500 de euro pe care mi i-au luat cu forfetarul erau banii mei de concediu. Imi ajungeau pentru circa doua saptamani de vacanta.
Acum am patru luni pe an vacanta si nu cred ca as mai deschide alta firma nici daca mi-ar oferi de-a moaca 500 de euro pe an.
Cheia este incurajarea economiei, a micilor intreprinzatori. Chiar daca acestia nu toti aduc bani la buget sub forma de impozit, degreveaza statul de cheltuieli sociale si aduc contributii din venituri salariale. Stii, de exemplu, ca in Germania, 80% din forta de munca inregistrata lucreaza in firme cu mai putin de 10 angajati?
Cei care fac evaziune vor face in continuare si cu impozitul forfetar, cei cinstiti - multi dintre ei care au rezistat impozitului lui Boc - s-ar putea sa traga obloanele.Si bani tot nu vor fi.
Numai un tampit poate sa doreasca sa ia mult de la cativa, ( favorizand astfel economia neagra si evaziunea ) in loc sa ia putin de la multi.
Dar cum nu toti sunt "controlori" (mai sunt si maturatoare, soferi, pitipoance - fetele sau amantele unor sus-pusi, si multi alti incapabili), deci daca aia care muncesc ar fi jumatate, ar rezulta 40 de firme pe an. Cam 3 pe luna. Este asa de sufocant? Nu mai zic ca in totalul firmelor, cam un sfert nici nu au activitate.
O sa sfarsim in catastrofa economica pe care populatia o va resimte in primul rand !
Cu un plagiator in frunte la ce sa ne asteptam ?? Asta ne minte in fata si se crede smecher .
Salutare
In loc sa intocmeasca un cod de procedura fiscala intelept umbla cu prostii, in timp ce persoane becalizate declarate experti scriu proceduri fiscale pe care a doua zi sunt nevoiti sa le schimbe din cauza ca nu sunt gandite nici macar la implicatia a doua,nu mai vorbesc de un sistem inchis cu relatii de verificare transparent si functional...
Ia sa vedeti cum se reinnoieste parcul de masini, toate straine, al parlamentului, plasmele care ruleaza in gol pe peretii casoaiei poporului, laptopurile se inlocuiesc cu tablete, telefoanele mobile cu smartphonuri, deplasarile = vacantele in europa cu unele in mijlocul oceanului si la antipozi si cine stie ce alte chestii la care nici nu suntem in stare sa ne gandim. O, da, am uitat sa amintesc salariile "modeste", stimulentele, primele, diurnele si decontarile, pensiile "simtite" la nivel de salariu de guvernator de banca centrala, mica atentie de 30.000 RON acordata "revolutionarilor" (pt. ce?!?). Ce sa mai zic de licitatiile "transparente si corecte" facute de stat, la care castiga tot firmele din marea si generoasa familie a politicienilor & securistilor & interlopilor.
In concluzie, sa se salveze cine poate si cum poate.
Populatia nu are o viziune asupra penalilor din Romania iar diversiunile de pe antenele lui Felix conduce electoratul spre hotarari gresite, chiar devastatoare pentru viitorul tarii. Ar trebui ca ziaristii, revista Capital, sa faca o clasificare a primilor 20 de averi din fiecare partid principal, PSD, PNL, PDL, sa putem vedea corect cine a furat mai mult. Nu poti compara 600 milioane euro ale varanului Felix, afaceri cu Statul cu 60 milioane ale lui Videanu, afaceri cu exteriorul tarii.
Interesanta si actiunea SUA de a-si recupera banii de la evazionisti prin proces cu bancile elvetiene. Marele oligarh Felix Voiculescu ne-ar fi de mare ajutor la plata pensiilor daca si-ar plati impozitele pe afacerile lui din Cipru si alte faradelegi pe care le comite zilnic.