Premierul Victor Ponta a anuntat in premiera vineri seara ca a discutat in Guvern necesitatea introducerii impozitului forfetar la firmele din domeniul serviciilor fara a specifica insa cat ar putea fi impozitul forfetar pentru firmele din servicii, in cazul in care masura ar fi agreata la nivelul Guvernului si daca FMI ar fi de acord cu introducerea sa. Premierul spune ca aceasta masura, alaturi de alte reduceri de 5 miliarde de lei sunt necesare pentru a putea asigura plata salariilor si pensiilor.

"Cred ca si pentru hotelieri e o masura buna fiindca stiu ca au un impozit si gata. Altfel, trebuiau sa faca o multime de acte, venea Garda Financiara in control si platau mereu o multime de amenzi.. Practic, acum nu incasam nimic fiindca toti se declara pe pierdere", si-a explicat pozitia premierul, care crede ca poate scoate mai multi bani pentru buget din domeniul serviciilor

Premierul a mai spus si ca "ideea gazelor de sist trebuie tratata serios pozitiv" si ca se gandeste la o majorare a redeventelor pe titei dat fiind faptul ca expira in curand contractul cu Petrom.

O alta masura importnta anunatat de seful guvernului o reprezinta desfiintarea unui grad de jurisdictie pentru a accelera solutionarea proceselor, a ave aun numar mai mic de dosare si a nu se mai ajunge la Inalta Curte de Casatie si Justitie.