Premierul Victor Ponta a declarat vineri seara, la Antena 3, ca Guvernul a inaintat un nou recurs in procesul cu mai multi jurnalisti si artisti privind plata retroactiva a TVA pentru ca risca, in caz contrar, sa fie sanctionat de Curtea de Conturi, relateaza Mediafax. Seful Executivului a adaugat ca se gandeste la schimbarea legii pentru desfiintarea unui grad de jurisdictie.

"Daca eu acum retrag recursul, vine Curtea de Conturi si zice: daca va duceati la recurs, poate castigati; asa, ia dati voi banii din buzunar! Ceea ce denota ca avem o lege proasta. Noi trebuie sa schimbam si sa avem dreptul la un moment dat sa luam o decizie pana la urma administrativa, domne, nu ma mai duc sa ma judec sapte ani. Daca am pierdut prima data, lasa-l incolo. Singura reforma in justitie pe care o sa o facem - sunt foarte hotarat, am discutat-o si cu doamna Pivniceru - e sa desfiintam un grad de jurisdictie, sa nu te mai judeci de trei ori. Foarte putine tari au trei grade de jurisdictie, te judeci o data si a doua oara, intr-un recurs, daca sunt probleme in special de procedura. Asta inseamna ca nu mai ajunge toata la Curtea de Casatie si Justitie", a declarat prim-ministrul la Antena 3.

Mediafax aminteste ca in 2011, mai multi jurnalisti si artisti au dat statul in judecata, intr-un proces colectiv impotriva deciziei Agentiei Nationale de Administrare Fiscala de a declansa procedurile de inspectie fiscala pentru a percepe, retroactiv, TVA pe veniturile incasate. Din partea autoritatilor, in proces sunt implicate Guvernul, Ministerul Finantelor si ANAF.