"Eu m-am uitat cu ochiul unui jurist si cred ca decizia judecatorului de la tribunal a fost o decizie gresita si ar trebui ca CSM-ul, cine se ocupa, sa vada de ce a dat acea decizie. Cat timp dl Voiculescu nu e senator, se judeca la instanta obisnuita. Cand devine senator, merge la Curtea Suprema", a declarat Ponta.
Cu privire la faptul ca Dan Voiculescu, desi a fost ales recent parlamentar, nu a depus inca juramantul, premierul a apreciat: "Deci nu e senator. Mie mi se pare foarte simplu".
Potrivit lui Ponta, "competenta dupa persoana este apreciata de judecator - esti senator, te duci la Inalta Curte; nu esti senator, ramai la tribunal. Nu poti sa fii si senator si ne-senator (...) Nu domnia sa a castigat (mai multe luni in acest dosar, n.r.), i-au fost date de un judecator. Nu vreau sa fiu acuzat ca atac un judecator, Doamne-fereste, nici nu stiu cine e. Eu va spun opinia mea ca jurist, pe procedura".
"Am fost procuror atatia ani, dar nu m-au suparat avocatii, mi-au placut avocatii care au stiut sa fie mai destepti decat mine. Pana la urma decizia apartine judecatorului, de aceea procurorul cu avocatul se lupta, iar judecatorul decide. Iar judecatorul are o mare responsabilitate atunci cand decide si, din acest punct de vedere, trebuie intarit in continuare rolul judecatorului, dar trebuie sa apara si raspundere atunci cand sunt greseli", a mai spus Ponta.
- Citeste si analiza HotNews.ro Cazul Voiculescu, o premiera juridica. Este senator sau nu?
Tribunalul Bucuresti a retrimis, pe 20 decembrie, la Inalta Curte, dosarul privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA), in care este implicat Dan Voiculescu. Tribunalul a admis astfel exceptia lipsei de competenta ridicata de DNA. Dan Voiculescu, judecat pentru spalare de bani si trafic de influenta, a redevenit senator dupa alegerile din 9 decembrie. Asta inseamna ca instanta competenta a redevenit Inalta Curte. Avocatii sai au sustinut insa ca, din moment ce nu a depus juramantul, Voiculescu nu a dobandit oficial calitatea de senator, prin urmare dosarul trebuie judecat mai departe la Tribunal. Cazul sau este fara precedent in justitia romaneasca.
Faceti un pustiu de bine acestei natiuni pe care o conduceti si interesati-va, care este termenul la care un senator ales trebuie sa isi depuna juramantul?
Sau, daca acest termen nu exista in vreo lege, spuneti-ne macar parerea dvs in legatura cu acest caz.
Sunteti de acord ca Vopiculescu sa nu poata fi atins de lege atata vreme cat refuza sa depuna juramantul de senator?
Nu credeti ca este vb de o batjocura totala la adresa justitiei?
Cine judeca acum cazul Voiculescu?
Il judeca un tribunal oarecare, pt ca Voiculescu nu este senator la aceasta ora.
Iar in momentul in care tribunalul respectiv se va apropia de o sentinta, dl Voiculescu va depune urgent juramantul de senator, ceea ce va duce la stramutarea cazului , din nou la ICCJ.
In momentul in care ICCJ va prelua cazul, dl Voiculescu va demisiona din Senat iar cazul sau va fi, din nou, retrimis la un Tribunal oarecare.
Chiar credeti ca va puteti bate joc de toata lumea, dle Ponta?
Plagiatul v-a marcat pt tot restul viatii.
Acum o sa platiti la nesfarsit acest lucru.
Sa va fie rusine dle Ponta!
Este ca si cum ai incerca sa apuci un sapun alunecos cu o singura mana si iti tot scapa. Atunci ce faci? folosesti ambele maini !
Cred ca daca n-a depus juramantul ar trebui dublate, iar cand il va depune dublate inca o data...
isi depune juramantul dupa 2014.
atunci va fi o alta constituti, va fi cacarau la cotrocesti si, daca vreun judecator ar zbarci cu sentinta, il va gratia cacarau prin decret de urgenta.
cum zicea anton pan, pana atunci, ori moare sultanul ori piere magarul.
timpul lucreaza in favoarea lui. ca prea tanar nu este..:)
Felix pisica figureaza pe statul Senatului si participa la vot deci conform legii este angajat al statului cu prestarea muncii in Senat deci este SENATOR.
Faptul ca Felix securistul nu depune juramantul este o consecinta a faptului ca isi bate joc de instiotutiile statului si de votul celor care l-au trimis acolo.
Eu propun ca daca nu usu va depune juramantul sa fie exclus din Senat si sa fie trimis acolo cel de pe locul urmator din colegiu.
d-ta pari a fi un postac usl.
1. cand BEC valideaza niste alegeri, air in Monitorul Oficial sunt publicate rezultatele alegerilor(ma refer la cele Parlamentare de acum 1 luna), atunci castigatorii colegiilor devin Senatori sau Deputati... nu incape nicio urma de indoiala, nu exista "doar", "daca" sau "poate".
2. Depunerea Juramantului unui Senator e mai mult o chestiune formala si ii permite acelui senator, daca vrea dl Ponta, sa isi exercite functia (adica sa faca parte dintr-o comisie senatoriala de exemplu)...
Era de asteptat ca dl. Dr. Ponta sa vina cu aceasta afirmatie.. adica sa bage la inaintare "experienta" sa de jurist si sa spuna o minciuna pe jumatate adevarata.. Varanul nu are drepturi depline de Senator, dar nu juramantul de senator il face Senator ci Legea Organica a Tarii - Constitutia Tarii si voturile alegatorilor din colegiul lui...
Oricum, e clar ca Varanul e incoltit si acum o sa arunce tot arsenalul de care dispune in lupta.. inclusiv declaratiile iresponsabile ale lui Ponta.. urmeaza Sova(la TV: RTV sau Realitatea.. la A3 apare mai rar Sova)
Ca, pana la urma, Justitia nu e interesata daca e senator au ba, e interesata daca a furat sau nu. Si asta e interesant si pentru mine: Varane, ai furat la fel cum ai turnat?
putem verifica daca nu a incasat si un salariu ceva, deja ?
Te-au facut de tot ............
Cu toate acestea, daca tot ati ales sa va pronuntati public, domnule Ponta, ar fi cazul sa va pronuntati public si cu privire la toate drepturile de senator pe care domnul Voiculescu le utilizeaza, abuziv, inteleg de la domnia voastra, care sunteti jurist-doctor in drept.
Deci, este de datoria dumneavoastra de conducator al Guvernului sa inapoieze statului toti banii publici si sa plateasca pentru toate drepturile de care a beneficiat pe bani publici, in calitatea de senator, pe care dansul nu o are.
varanul este in situatia rascracarata de sezutul in doua luntrii.
el a facut un pas mare catre senat, de a ramas cracanat din motive...de sanatate.
juramantul de investitura este nuai o formalitate.
\
varanu' este senator ales, in care, alegatorii si'au pus toata nadejdea, sa'l dea jos pe base !:)
nu'si poate lasa alegatorii cu fundu'n praf, aaa ?!
Articolul 2 - Procedura validarii
(1) Deputatii si senatorii intra in exercitiul mandatului la data intrunirii legale a Camerei din care fac parte, sub conditia validarii alegerii si a depunerii juramantului.
(2) Validarea mandatului de deputat sau de senator se face in conformitate cu prevederile regulamentului fiecarei Camere.
Articolul 3 - Juramantul
(1) Dupa constituirea legala a Camerei Deputatilor si a Senatului, fiecare deputat si fiecare senator depune in fata plenului Camerei din care face parte, intrunita in sedinta solemna, juramantul de credinta fata de tara si popor [...]
(4) Refuzul de a depune juramantul de credinta atrage de drept invalidarea mandatului, de care plenul Camerei ia act.
Deci cam are dreptate CopyPonta! Si nu prea...