Andrei Marga a fost prezent joi seara in studioul TVR 1 pentru a raspunde acuzatiilor formulate dupa concursurile de angajari la Institutul Cultural Roman. Andrei Marga a spus ca angajarile pentru care a organizat concurs la Institutul Cultural Roman sunt deocamdata suspendate.

Andrei Marga, presedintele Institutului Cultural RomanFoto: PNL

"Cei 12 (n.r., care au luat concursul pentru posturile de referenti) sunt propusi pentru angajarea ca referenti. Intr-o buna zi se vor deschide din nou concursurile. Noi am pregatit toate acestea pentru ca dureaza procedura de angajare. Noi am facut toate acestea in respectul legii si in speranta ca se vor debloca posturile", a spus Andrei Marga joi seara, la emisiunea Prim Plan.

Intrebat de unde stie ca se vor debloca posturile pentru care a organizat concursuri, Andrei Marga a spus ca face diligente, iar "pentru unele domenii a inceput procedura de deblocare a posturilor, pentru altele, nu".

Directorul ICR a mai spus ca legea prevede ca presedintele ICR are dreptul sa faca selectia personalului. "Eu am renuntat la o selectie discretionara, in favoarea unui concurs. Consursul se face luand in considerare actele fiecaruia, apoi urmeaza un interviu. Eu intocmesc actele si transmit Ministerului de Externe", a spus Marga.

Directorul ICR a explicat ca "cei de la Ministerul Afacerilor Externe au fost invitati la concurs, dar ei au spus, probabil, ca ICR rezolva aceasta problema si ei vor primi dosarele. Externele sunt implicate dupa ce dam raspuns la contestatii, noi transferam lista la minister si ministerul aplica procedurile".

Referitor la acuzatiile ca si-ar fi angajat o nepoata, Andrei Marga a spus ca "este o aberatie" si "o interpretare stupida", pentru ca "sotia mea e Trifu", iar pe persoana respectiva o cheama Eugenia Trif.

Despre zvonurile inlocuirii sale cu Zoe Petre, Andrei Marga a spus ca "eu nu cred ca sunt posesorul vreunui post".