Presedintele partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat marti seara, la postul B1 TV, ca este la moda sa fii disident dupa alegeri, facand referire la liberalii Calin Popescu Tariceanu si Andrei Chiliman, care s-au declarat recent impotriva comportamentului liderului de partid, Crin Antonescu.

Intrebat ce a vrut sa insemne invitatia facuta catre cei doi de a se alatura Fortei Civice, Ungureanu a raspuns: "Pun pariu ca Tariceanu si Chiliman nu ar face pasul catre Forta Civica. E vorba de un limbaj comun, nu se poate trece peste faptul ca cei doi nu au avut nimic de spus atunci cand au aflat de legatura stransa cu socialismul domnului Ponta, s-au dedat la ceea ce stim ca s-a intamplat in vara anului trecut. As fi vrut sa vad din partea ambilor o atitudine ferma impotriva afirmatilor profund xenofobe ale presedintelui de partid, Crin Antonescu. Acum vad ca este la moda sa fii disident dupa alegeri. Stiind aceste lucruri, un dialog pe ceea ce poate fi atitudinea de opozitie si dreapta, in opinia mea este dezirabil, normal. Daca exista un asemenea limbaj pe comun pe seama unei declaratii de principii, da putem sa discutam".

Intrebat daca cineva din PNL ar putea provoca o schimbare in partid, care eventual sa duca la schimbarea lui Antonescu din functia de presedinte, fostul premier a raspuns negativ.

"Nu, in momentul de fata PNL are un sef care poate spune oricand "am castigat alegerile, v-am adus la putere, v-am dat posibilitatea de a va monta clientela in posturile din Executiv, ati ajuns in punctul maxim de influenta politica a PNL". E putin probabil ca mici bucati care se desprind din PNL sa poata antrena o asemenea masa de oameni capabili sa intoarca lucrurile", a mai spus Ungureanu.