Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a negat ca s-ar fi plans in vreo sedinta de activitatea ministrilor delegati in raport cu portofoliul pe care il detine, in sensul in care acestia i-ar lua din atributii. "Nu contribuiti si dumneavoastra la fanteziile astea'', a declarat ministrul Vosganian, in timpul unei interventii telefonice la Digi24.

''Aceasta stire n-a existat niciodata, nu s-a intamplat niciodata. Pozitia mea de acum oricum e mai favorabila decat pozitia mea de inceput. Stirea care i-a fost furnizata premierului a fost eronata'', a spus ministrul, adaugand ca ''Cine intra intr-un guvern, se simte bine intr-un guvern. Cine nu se simte bine, e liber sa plece. Deci declaratia premierului a fost corecta''.

''Declaratia premierului pomeneste numele meu? Ziaristii l-au intrebat de o fantezie care era complet falsa. Aceasta stire nu a existat niciodata'', a spus Vosganian.

Intrebat daca s-a plans vreodata ca ''nu are obiectul muncii la minister'', oficialul a raspuns scurt ''nu''. ''Pozitia mea de acum oricum e mai favorabila decat la inceput. Ati vazut dumneavoastra declaratia mea sau ati preluat-o? Nu am facut niciodata aceasta declaratie. Nu m-a intrebat nimeni'',

''De dimineata i s-a spus domnului Ponta ca eu am fost nemultumit pentru ca o agentie de presa a spus ca intr-o conferinta eu mi-am declarat nemultumirea. Cine intra intr-un guvern se simte bine, cine nu - poate sa plece. Deci declaratia premierului a fost corecta'', a conchis Vosganian.

Presa zilei de luni a preluat o afirmatie a liberalului facuta intr-o emisiune tv, potrivit careia posturile de ministru delegat au fost inventate pentru ''a destabiliza ministrii liberali de atributiile lor'': ''Aceasta misiune a ministrilor delegati a creat o oarecare confuzie, a lasat sentimentul ca aceasta institutie a fost inventata ca sa destabilizeze ministrii liberali de atributiile lor. Eu sper sa nu fie asa. Si cele doua-trei ministere cele mai expuse, adica Ministerul Finantelor, Ministerul Transporturilor si Ministerul Economiei, trebuie sa lucreze in asa maniera incat aceasta impresie, prima impresie, sa nu fie reala'', se arata in transcrierea dialogului, publicata de Vosganian pe blogul personal.

Chestionat de jurnalisti cu privire la aceasta declaratie, premierul Victor Ponta a reactionat cu promptitudine: ''Cine nu vrea sa ramana in Guvern poate sa plece. Sugerez oricarui ministru care e nemultumit de activitatea sa in Guvern ca nu e de neinlocuit, ba dimpotriva; fac imediat propuneri de inlocuire cu altcineva. E vreun ministru nemultumit?'', a intrebat premierul.

''Nu vorbesc de persoane, ci de principiu, nu tin pe nimeni cu forta in Guvern, nu sunt condamnati la locul de munca. Amatori de functii de ministri sunt intotdeauna", a adaugat Vosganian.

In urma cu zece zile, Varujan Vosganian se plangea ca unii ministri nu stiu nici acum ce atributii au si cu ce se ocupa in functiile in care au fost numiti. El a recunoscut acest lucru tot pe blogul personal, justificand totodata lipsa aparitiilor sale publice. El arata ca Hotararea de Guvern care precizeaza modul de functionare a Ministerului Economiei si atributiile fiecaruia dintre cei trei ministri, dintre care doi delegati, a intarziat cu o saptamana. Din acest motiv, Varujan Vosganian decidea sa nu mai apara public pana cand va sti exact ce atributii are.

La formarea noului Guvern, din Ministerul Economiei s-au desprins alte doua ministere: unul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, condus de ministrul delegat Maria Grapini, si altul pentru Energie, condus de Constantin Nita.