Senatorul Dan Voiculescu a discutat la Realitatea TV despre situatia poltica si justitia din Romania afirmand ca nu crede in acordul de coabitare dintre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu: "Nu cred ca Traian Basescu este capabil de coabitare. Sunt foarte atent ca acest acord sa nu se transforme intr-un acord de fraternizare". A mai declarat ca in opinia sa mandatul lui Traian Basescu nu va fi dus pana la final: "In opinia mea Basescu nu va incheia mandatul si cred se va ajunge la invevitabilul din 2007, suspendare si demitere. Eu cred ca este singura solutie si voi propune asta in USL".

Dan VoiculescuFoto: Captura Realitatea TV

Principalele declaratii

  • Daca Justitia e corecta eu nu am de ce sa ma sperii. Ca a mai fost un caz in care o persoana (Adrian Nastase n.red.) a fost condamnata fara a fi probe. M-am uitat in tot dosarul, in toate depozitiile. Nu exista absolut nicio proba sa ma incrimineze. Sunt o victima politica a lui Traian Basescu. Problema este ca intre functie, indiferent care este ea, si Justitie eu cel putin las deoparte functia si aleg Justitia.
  • Justitia trebuie sa-si faca datoria. Nu vreau sa discut despre cazul meu. Dar nu pot sa trec cu vederea cand un complet de judecata, in cazul lui Nastase, judeca fara probe.
  • A fi membru a Parlamentului inseamna sa contribui la elaborarea unor legi care sa fie in folosul oamenilor. In momentul in care nu poti sa faci lucrul acesta din diverse motive, te determina sa pleci din Parlament.
  • Pentru ca probabil consumatorul de stiri a uitat faptul ca eu mi-am dat demisia din Senatul Romaniei in anul 2007, cand, colegii mei senatori m-au boicotat si nu au vrut sa aprobe diminuarea TVA-ului la produse alimentare de baza: a fost atitrudinea unui senator care nu primeste sprijin pentru o cauza dreapta pentru poporul roman.
  • Despre alianta DA si razboiul cu Basescu: Noi am avut o alianta electorala cu PSD atunci, nu politica. Traian Basescu a venit in 2004 de trei ori la Grivco, fara presa. S-a ascuns. Pe 8, 9 si 21 iunie a venit la mine in birou.
  • Atunci s-a intamplat un lucru pe care nici nu stiu daca sa mi-l reprosez sau nu. Noi mai aveam un an si jumatate pana la aderarea la UE. Bulgaria primise deja semnale ca fara Guvern nu va fi primita in 2007. Discutia mea cu Traian Basescu a fost: intram la guvernarea sa nu riscam, dar iesim de la Guvenare in 2007. Toti ministri nostri au iesit de la Guvernare. Dupa ce a facut tot ce a putut sa ma convinga sa intram la guvernare, la o saptamana dupa a iesit si a spus PUR, solutia imorala. El vorbea de solutia lui imorala. Ca a avut nevoie sa se duca la un partid, la PUR, ca sa faca majoritate parlamentara. Imoralul era el. Cert este ca ca acest om pe mine m-a deranjat foarte tare. Am avut o viziune asupra acestui rau numit Traian Basescu.
  • Eu sunt o victima politica a lui Traian Basescu. Traian Basescu are ca priorotate sa inchida gura presei care nu e cu el. Eu sunt cel vizat, pentru ca Antena 3 nu a fost prietenoasa cu Traian Basescu. Antena 3 nu a fost prietenoasa deloc cu niciun regim dinaintea si: Iliescu, Constantinescu.
  • Basescu a inteles ca tara poate fi controlata mai bine din exterior
  • Despre acordul de coabitare (semnat intre Victor Ponta si Traian Basescu n.red.): Eu nu cred in acest acord de coabitare cu Basescu. Nu cred ca Traian Basescu este capabil de coabitare. Sunt foarte atent ca acest acord sa nu se transforme intr-un acord de fraternizare. Sa nu ne trezim ca unii din membrii USL incearca sa-si rezolve probleme lor, iertandu-i pe ceilalti, exact ca in proverbul romanesc: "O mana spala pe alta si amandoua fata". In cazul in care se va intampla asa ceva eu nu voi fi niciodata de acord sa fraternizez cu Traian Basescu, cel care a facut atat de mult rau. 
  • In opinia mea Basescu nu va incheia mandatul si cred se va ajunge la invevitabilul din 2007, suspendare si demitere. Eu cred ca este singura solutie si voi propune asta in USL. Preocuparea lui Basescu este legata numai si numai de a negocia sa scape de Justitie.

  • Despre luptele din PNL: Eu nu cred ca luptele din PNL sunt atat de importante precum doreste presa sa le prezinte. Cred ca sunt opinii ale unora si altora. Eu va asigur si vreau pe aceasta cale sa linistesc pe cei din opozitie, ca PNL nu va avea probleme majore la congres si Crin Antonescu va fi presedintele Senatului si candidatul PNL la prezidentiale.
  • Despre gazele de sist si Rosia Montana: Nu este o problema a Parlamentului. Privatizarile se fac de catre Guvern. Dar oricum eu sustin orice este negociat inteligent, asa ca sustin orice exploatare a unei resurse atata timp cat Statul are de castigat.
  • Despre proiectele economice: Acum PSD este foarte interesat sa performeze. Trebuie sa se axeze pe relansarea economica. Prioritatea trebuie sa fie locurile de munca. In urmatorii patru ani se pot crea pana la 1 milion de noi locuri de munca. Pentru pensionari: un pensionar care a cotizat corect toata perioada, nu poate si nu trebuie sa aiba sub 1000 de lei pensie.
  • In mai putin de 6 luni vom putea demonstra FMI in primul rand ca s-a redus economia subterana. Foarte multa paine e nefiscalizata.
  • USL s-ar putea rupe numai in varianta in care Traian Basescu va lucra in acest sens. Si asta face.