Premierul Victor Ponta a declarat intr-o interventie la Romania TV ca dupa aceasta indexare a pensiilor cu 4% nu va mai exista vreo marire sau indexare in 2013 si ca banii pentru aceste mariri sunt prevazuti in buget si nu se iau de la pensiile private dupa cum gresit s-a speculat.

Ponta spune ca au fost discutii mai aprinse pentru privatizarea complexului energetic Oltenia, dar ca au fost total de acord cu privitazirea CFR Marfa deoarece statul nu are resusrsele pentru a face profitabila compania. Compania Oltenia atrecut insa acum pe profit si are si un acord subastantial incheiat saptamna trecuta cu o companie chineza.

Romania Tv sustine ca a intrat in posesia unor parti din Raportul MCV si ca potrivit susrselor lor vor fi parti negative consistente in MCV: pe Referendumul din vara, imunitatile alesilor si se acuza presiuni asupra Justitiei in cazul CSM.

Alte declaratii:

  • Hai sa nu privatizam de dragul privatizarii ci doar companiile care au pierderi si un management defectuos
  • La privatizarea CFR Marfa nu pot veni decat anumite companii cu o cifra serioasa de afaceri. Dupa episodul Oltchim ne-am luat masuri. La Posta Romana garantia de participare la licitatie e de 2 milioane.
  • Suntem pentru introducerea unei coplati simbolice la spitalizare care nu poate depasi 10 lei pentru cei fara venituri
  • Exact cum se va calcula coplata, pe zi sau la internare, va spun in luna martie fiindca nu as vrea sa gresesc
  • USL-ul functioneaza foarte bine, iar relatia dintre mine si domnul Antonescu este la fel ca acum doi ani.
  • Seful guvernului spune ca Romania va avea un MCV mai bun decat se astepta si ca nu exista nicio legatura intre MCV si programele de finantare euopene.
  • Cele 11 angajamente ale mele din vara asumate in fata presedintelui CE Jose Manuel Barroso sunt mentionate in MCV

Premierul Victor Ponta sustine ca cele 11 puncte convenite in vara cu presedintele Comisiei Europene au fost indeplinite in totalitate. "Guvernul a fost si continua sa ramana profund angajat in asigurarea independentei justitiei si intarirea statului de drept", a declarat Ponta potrivit unui comunicat al Executivului. Potrivit acestuia, "Guvernul este determinat sa continue punerea in aplicare a recomandarilor Comisiei Europene in cadrul uzual asigurat de Mecanismul de Cooperare si Verificare, si reasigura partenerii europeni de deplina sa cooperare in acest proces". Aceste declaratii sunt facute cu doar o zi inainte de publicarea raportulului privind Mecanismul de Control si Verificare (MCV) in justitie.

  • Raportul MCV urmeaza sa fie publicat miercuri, 30 ianuarie.

"Guvernul îşi asuma ca obiectiv întărirea independenţei justiţiei pe viitor, prin limitarea şi mai puternică a ingerinţei factorului politic în deciziile care privesc acest domeniu, precum şi prin aplicarea reformelor necesare creşterii eficienţei şi refacerii credibilităţii actului de justiţie în percepţia publică", se mai arata in comunicat.

"Vara trecuta, într-un moment de criză politică, marcat de foarte multe dezinformări, Guvernul României s-a angajat să aducă la îndeplinire mai multe recomandări convenite cu reprezentanţii Comisiei Europene", mai precizeaza Guvernul.

Vezi cum prezinta Guvernul cele 11 puncte care ar fi fost indeplinite

Comisia Europeana a renuntat in acest an la practica anterioara de a trimite varianta finala a raportului la Bucuresti, pentru ultimele ajustari de comun acord cu autoritatile romane, ca sa evite scurgerea in media a documentului inainte de prezentarea sa oficiala.