Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat miercuri seara, la Romania TV, ca USL nu are in plan o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, toata lumea fiind "multumita ca cele doua institutiii si cei doi oameni colaboreaza" in acest moment, ca este "liniste pe piata politica" iar seful statului "isi vede de treaba la Cotroceni".

"Eu am alt punct de vedere. Cred ca linistea care exista acum pe piata politica sau colaborarea institutionala dintre Guvern si Presedintie nu face rau Romaniei. (...) USL nu are in plan nici o suspendare. Eu personal, nu imi doresc sa mai ajungem la o suspendare, nu vad de ce am ajungem la o noua suspendare. Toata lumea este multumita ca cele doua institutiii colaboreaza, cei doi oameni colaboreaza. Nu vad de ce trebuie sa ajungem acolo. Asta-vara a fost cu totul altceva, a fost o tensiune politica si sociala dusa aproape de paroxism care a dus la referendum, dar anul acesta trebuie sa fie unul stabil, un an cu liniste. In concluzie, USL nu are in plan asa ceva, nu s-a discutat si nu vrem sa ajungem la asa ceva", a spus social-democratul, citat de RTV.net.

Dragnea a adaugat ca se va ajunge la suspendare doar in cazul in care Traian Basescu va incalca Constitutia - "ia Constitutia, o rupe, o calca in picioare, ii da foc si nu mai tine cont de nimic".

"Dar din ce am vazut in ultima perioada, omul isi vede de treaba la Cotroceni, isi indeplineste atributiile, sunt doi oameni care institutional se mai intalnesc. (...) Nu este nevoie sa fie dragoste sau iubire, sunt relatii institutionale care trebuie sa fie duse la capat", a precizat Dragnea.

Fostul senator Dan Voiculescu a declarat duminica seara la Realitatea TV ca sustine o a treia suspendare a lui Traian Basescu, al carui mandat nu va fi dus pana la final. "In opinia mea Basescu nu va incheia mandatul si cred se va ajunge la invevitabilul din 2007, suspendare si demitere. Eu cred ca este singura solutie si voi propune asta in USL", a declarat liderul PC.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni dimineata, ca "PNL nu poate discuta despre suspendare in lipsa unei incalcari a Constitutiei, nu avem subiect pentru suspendare", adaugand ca "Premierul a trebuit in 2-3 ocazii sa aiba raporturi institutionale cu seful statului". Liderul liberal a comentat, astfel, declaratiile de duminica seara ale presedintelui de onoare al Partidului Conservator: "Parerile sunt ale fiecaruia dintre noi si nu se supun la vot. Pot sa spun ca PNL nu va ingadui niciodata sau nu va ramane fara reactie daca presedintele Romaniei, oricare ar fi el, va incalca Constitutia", a spus Antonescu.

UPDATE "Sunt de acord cu domnul Dragnea, altfel nu as fi semnat un acord. Intra in responsabilitatea mea ca prim-ministru sa intram intr-o perioada de stabilitate in care pot sa vin sa discut cu mari investitori spunand ca pot sa vina in Romania, este o tara stabila," a declarat Victor Ponta jurnalistilor, la Viena, unde participa la Conferinta R20 despre energie si sustenabilitate.