Un referendum privind revizuirea Constitutiei ar urma sa fie organizat la sfarsitul lunii septembrie sau in octombrie, cu conditia ca Parlamentul sa finalizeze textul pana la sfarsitul sesiunii parlamentare de primavara, a declarat vineri, la Realitatea TV, premierul Victor Ponta.

"Daca ne tinem de calendar si eu personal cred ca putem sa ne tinem, si actualul Parlament sa nu plece in vacanta in iulie inainte de a finaliza textul de revizuire a Constitutiei, atunci avem intr-adevar, sfarsit de septembrie, octombrie, dupa ce mai discutam, mai vedem inca o data, intrebam pe toata lumea, avem ocazia sa facem referendumul de validare a revizuirii Constitutiei", a afirmat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Intre aspectele care vor viza modificarea Legii Fundamentale se numara atributiile presedintelui Romaniei, numirea judecatorilor CCR, dar si atributiile Guvernului.

Premierul Victor Ponta a afirmat, pe 28 ianuarie, ar vrea ca prin modificarea Constitutiei presedintele sa aiba un rol clar de arbitru, iar treburile de zi cu zi ale tarii sa apartina primului-ministru.

Citeste si: