Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seara, la Realitatea TV, ca Traian Basescu ar trebui sa incalce Constitutia pentru a fi suspendat din functie, punctand insa ca nu-si doreste acest lucru. Intrebat ce ar trebui sa faca Basescu pentru a fi suspendat, Antonescu a afirmat ca seful statului ar trebui sa incalce Constitutia.

'Nu-mi doresc acest lucru (n.r. - suspendarea), pur si simplu nu mi-l doresc. Traian Basescu trebuie tratat corect din punct de vedere legal si politic. Corect din punct de vedere politic inseamna sa-l tratezi pe Traian Basescu ca pe un om lipsit de legitimitate. Asta este singura satisfactie pe care le-o putem da si cu care suntem datori alegatorilor nostri. (...) Niciodata nu ar trebui sa ne permitem sa-l tratam ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, sa-l luam de presedinte nou-nout sau legitim al Romaniei, caci nu este din vara trecuta. Si spun asta nu pentru ca am eu o ciuda ca nu a iesit referendumul, nu, spun asta ca 7 milioane de oameni au ciuda ca nu a iesit referendumul si mai ales ca votul lor a fost calcat in picioare', a spus presedintele liberalilor, la Realitatea Tv, citeaza Agerpres.

As vota pentru monarhie, insa nu se contureaza o astfel de optiune

Liderul liberal sustine ca ar vota pentru monarhie, insa a subliniat ca in prezent nu se contureaza pe scena politica si in electorat o astfel de optiune.

'In acest moment, pe scena parlamentara, nu se contureaza o optiune pro-monarhica de luat in discutie la un asemenea proiect. Daca ar fi trecut cu doua treimi - sa spunem ca am avea o masa critica pentru optiunea pentru monarhie de doua treimi in Parlament - ar fi trebuit sa treaca si referendumul si stim ca (...) optiunea monarhica este departe de a fi in pozitie de competitie', a declarat acesta.