Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat sambata ca nu este implicata in dosarul deschis de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in cazul a doua angajate din minister si a precizat ca "dezinformarile" aparute in presa ar putea avea o legatura cu masurile luate in cazul unor proiecte cu finantare europeana, transmite Agerpres.

"Multumesc DNA pentru ca a fost foarte prompta si ca, nefiind in tara, a reactionat. Multumesc si posturilor TV care, odata venita precizarea de la DNA, au incetat cu acest subiect. Nu am fost niciodata citata la DNA si niciodata nu am cerut si nu am primit nimic. Banuiesc ca de la masurile luate in cazul POSDRU (Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane - n.r.), care au dus si la deblocarea programului, mi s-a tras. Daca eu sunt problema, imi dau demisia imediat. Cele doua angajate erau colaboratoare apropiate si port responsabilitatea daca acest lucru este adevarat, dar nu cred ca sunt implicate in asa ceva", a explicat ministrul Muncii, la Antena 3.

Mariana Campeanu a precizat ca a vorbit la telefon cu cele doua angajate, una din ele fiind si sefa de cabinet a ministrului, si a spus ca cele doua au fost chemate la DNA saptamana trecuta fiind informate cu privire la deschiderea unui dosar care vizeaza posibile acte de coruptie referitor la un concurs de angajare in Ministrul Muncii.

"Nu cred ca eu sunt tinta, este un atac la Guvern", a explicat ministrul Muncii.

***

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca ministrul Muncii, Mariana Campeanu, i-a comunicat ca nu este implicata in fapte de coruptie.

Anterior, seful Guvernului a afirmat ca se va interesa cu privire la informatiile aparute in presa privind o eventuala implicare in fapte de coruptie a ministrului Muncii, Mariana Campeanu.

"Nu este implicata in acest caz. Asa mi-a comunicat chiar ea", a spus Victor Ponta, dupa o discutie telefonica avuta cu ministrul Muncii.

"O sa ma duc la birou si o sa ma interesez, m-am invatat sa nu comentez lucruri pe care nu le-am auzit. (...) Ma duc sa verific", a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului.

Directia Nationala Anticoruptie sustine ca nu exista niciun fel de suspiciuni de coruptie asupra ministrului Muncii, Mariana Campeanu. Precizarea a fost facuta joi pentru Agerpres de reprezentantul Biroului de presa al DNA, Gabriela Balaban, dupa ce presa centrala a relatat joi ca ca ministrul Muncii, Mariana Campeanu, ar fi implicat intr-un dosar de coruptie in care sunt vizati si un director si un consilier din cadrul institutiei.