Deputatul PSD Sebastian Ghita a raspuns luni, pentru B1TV,atacurilor senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu care l-a acuzat pe patronul Romania TV ca este "ofiter acoperit" si coordoneaza campania de denigrare a PNL. Ghita, care detine functia de secretar al Comisiei parlamentare de control a SRI, a declarat ca atacul senatorului PNL "la adresa serviciilor de informatii romanesti este de factura sovietica." Deputatul PSD mai arata ca atacul lui Stanescu a aparut intr-o perioada in care atat trustul lui Dan Voiculescu, cat si fostul ofiter al securitatii Ioan Nicolae ataca serviciile de informatii din Romania.

Sebastian Ghita, fondatorul AsesoftFoto: Agerpres

Sebastian Ghita a transmis o declaratie realizatorului emisiunii Aktualitatea de la B1 in care afirma urmatoarele:

"Sorin Rosca Stanescu ramane un om duplicitar care foloseste metode securiste. Nu stiu exact raporturile sale cu securitatea ceausista, dar obiceiurile sale sunt aceleasi.

Atacul sau la adresa serviciilor de informatii romanesti este de factura sovietica.

Atacul a aparut intr-o saptamana in care trustul lui Voiculescu ataca si el serviciile de informatii ale Romaniei, partenerii lor din Statele Unite si credibilitatea lor, iar fostul ofiter al securitatii Ioan Nicolae, cunoscut colaborator al firmelor de gaze din Rusia, ataca in emisiuni platite eforturile Romaniei in domeniul exploatarii gazelor de sist si acuza si el SRI si SIE.

Mai curios este ce legatura este intre Voiculescu, Rosca Stanescu si Ioan Nicolae decat ce spune Rosca Stanescu.

Nici un serviciu de informatii care a implementat in functionarea sa valorile democratice si ale carui metode de lucru sunt validate prin mecanismele de cooperare si verificare cu partenerii externi nu isi poate permite sa formeze sau sa accepte infiltrari in cadrul comisiei parlamentare de verificare.

Rosca Stanescu vorbeste pentru a-si acoperi fapte penale si istorii mai vechi".