Elena Udrea, candidata la presedintia PDL, spune intr-un interviu la RFI ca e de acord sa mai renunte la "cochetarie", de dragul politicii. "Sunt si eu de acord ca poti acoperi reusite mari cu erori mici", declara deputatul, dupa ce presedintele Traian Basescu a afirmat joi la postul B1 TV ca Udrea poate avea profil de lider al PDL, precizand ca el a invatat-o politica si ca fostul ministru ar trebui "sa mai lase posetele alea cu care a intrat in politica, sa ia posete mai ieftine" si sa mai renunte la tocuri.

Elena Udrea crede ca "mai putina cochetarie nu strica". "Sunt si eu de acord ca poti acoperi reusite mari cu erori mici. Dupa atatea subiecte legate de cochetaria mea, sunt intru totul de parere ca in politica pana la urma femeia trebuie sa accepte ca mai putina cochetarie nu strica. Deci daca asta este cheia rezolvarii problemelor de perceptie, atunci O.K., pana la urma nu-s posetele asa de indispensabile ca telefonul sau ca iPhone-ul", spune deputatul PDL.

Intrebata daca se simte sprijinita de presedintele Traian Basescu in cursa pentru sefia partidului, Elena Udrea a raspuns: "Nu neaparat. Abordarea domnului presedinte seamana foarte mult cu ceea ce gandesc foarte multi dintre membri de partid, foarte multi dintre liderii Partidului Democrat Liberal si cred ca asta este cel mai important. Seamana foarte mult cu ce gandeste o parte importanta dintre cei din presa, din societatea civila, dintre cei care sunt atenti la viata politica si anume ca PDL se afla intr-un moment de cotitura, intr-un moment de rascruce, in care trebuie sa se regandeasca, sa se reconstruiasca. Ceea ce se intampla acum ne arata daca PDL continua sa fie lipsit de energie, de directie, de perspectiva, asa cum exista perceptia ca e astazi, nu va avea un viitor politic si in nici un caz nu va mai putea fi un partid care sa poata sa castige alegerile".

Udrea vrea o cursa "onesta"

Elena Udrea declara ca "aceasta competitie trebuie dusa cu onestitate si pana la capat, pentru binele partidului (...). Cred ca voi castiga aceste alegeri, pentru ca eu consider ca am mai multa forta si mai multa determinare sa lupt cu actuala Putere, am o experienta de razboi politic cu adversarii, de-a lungul celor opt ani de cand fac politica si imi doresc ca PDL sa ajunga in aceasta epoca pe care eu o numesc epoca post-Traian Basescu a partidului, sa ajunga sa fie capabil sa castige alegeri, fara un lider providential, pentru ca nu mai are un astfel de lider".

Continuarea pe www.rfi.ro.