Presedintele Traian Basescu a declarat joi seara, la B1 TV, ca ii pare rau de ce i s-a intamplat lui Adrian Nastase, adaugand ca "Nastase nu si-a vandut tara, Nastase a fost condamnat pentru o gainarie". Vasescu a adaugat ca fostul premier are potential de a reveni in viata politica, atat vreme cat partidul "si-l doreste".

"Nu-mi lipseste Adrian Nastase, pentru ca a fost foarte activ cu mine de cand a fost incarcerat. Nu treceau trei zile fara sa-mi dedice un articol pe blog", a declarat Basescu la B1TV.

"Imi pare rau de ce i s-a intamplat. Nu ca nu merita, ci pentru ce a fost pentru Romania. El a fost un prim-ministru care a negociat intrarea Romaniei in UE", a adaugat seful statului.

Intrebat daca ii mai da o sansa fostului premier sa reintre in politica, Basescu a raspuns pozitiv adaugand ca "Nastase nu si-a vandut tara. Nastase a fost condamnat pentru o gainarie. Astea ti le poate ierta electoratul. [...] Nastase are potential sa revina in viata politica, problema este cat si-l doreste partidul in viata politica. Aici este problema".