Liviu Dragnea a declarat, vineri seara, la Antena 3, ca regionalizarea nu va aduce cu sine desfiintarea judetelor, insa nu stie ce se va intampla cu prefecturile. Liderul pesedist sustine ca regiunea va avea in primul rand competente de dezvoltare si va deveni autoritate de management.

Statul va pastra atributii startegice in domenii precum cel medical, infrastructura sau retea de apa. De asemenea, Dragnea a confirmat ca se lucreaza pentru reallizarea ghiseului unic, dar ca indeplinirea acestui obiectiv e legata de descentralizare.

Regionalizarea si descentralizarea vor aduce si concedieri importante din aparatul administrativ judetean, dar si de la ministere. Intreg cadrul necesar pentru regionalizare si descentralizare ar putea fi terminat pana in iunie, urmand apoi s aintre in dezbatere publica, iar dupa modificarea Constitutiei se va trece la alegeri pentru regiuni, sustine vicepremierul.

"Nu va fi o singura capitala intr-o regiune. Ne intereseaza ca fiecare judet si fiecare cetatean din fiecare judet sa se bucure de avantajele regionalizarii. Daca va fi un sediu administrativ intr-un oras, in alt oras din alt judet va fi, de exemplu, directia regionala de finante, in alta capitala de judet va fi directia regionala de mediu si asa mai departe. Deci nu dorim sa concentram intr-un singur oras tot pachetul puterii administrative, pentru ca in paralel cu procesul de regionalizare se realizeaza si cel de descentralizare", a explicat Dragnea la Ploiesti cu o zi inainte.