"Ceea ce i s-a intamplat, de o maniera absolut obiectiva, a fost acea bulversare rezultata de faptul ca in casca auzea trei sau patru voci simultan, ceea ce l-a blocat total. Nu a putut sa-si duca fraza la bun sfarsit de o maniera coerenta, inclusiv cu pronuntia, dar este un bun vorbitor de engleza. Si eu cand l-am auzit, m-am mirat, am zis 'Domnule, ce limba vorbeste omul asta?'. Altfel este un bun pofesionist", a declarat Titus Corlatean in emisiunea "Interviurile lui Cristoiu".
Seful diplomatiei romane a precizat ca il apara pe ambasadorul Jinga "nu in calitate de ministru, ci in calitate de diplomat intrat in acest minister in 1994, am intrat prin concurs si am pornit de jos. Asa ca cunosc si profesia asta, dar imi cunosc si colegii. Si il cunosc pe domnul ambasador Jinga ca un profesionist. Sunt foarte multi ambasadori de buna calitate, din aceeasi generatie ca si domnul Jinga. El este foarte apreciat de britanici pentru ce a facut acolo, el a avut si un post la Bruxelles. Eu l-am premiat, simbolic, alaturi de alti colegi, la sfarsitul anului trecut, ca unul dintre ambasadorii anului. Lumea trebuie sa stie ca el a primit un Ordin Regal de ambasador al anului in Belgia, la finalul mandatului".
Ambasadorul Romaniei la Londra a avut o interventie la postul de televiziune CNN referitor la subiectul exporturilor de carne de cal, iar modul in care oficialul a folosit limba engleza a fost ironizat de presa romaneasca.
Ulterior, premierul Victor Ponta i-a luat apararea ambasadorului Jinga spunand ca acesta s-a luptat foarte mult pentru tara noastra si pentru drepturile muncitorilor romani.
Ambasada Romaniei in Marea Britanie a transmis si ea o pozitie, afirmand ca pauzele lungi si cuvintele sacadate ale ambasadorului Ion Jinga in interventia de la CNN au fost determinate de probleme tehnice. Conform sursei citate, la incheierea interviului, ambasadorul a semnalat echipei locale a CNN aceasta situatie, acestia confirmand ca nu este prima situatie de acest tip si cerandu-si scuze pentru problema.
Panimaesh?!
Daca omul nostru nu poate tine un discurs liber pe o tema data, inseamna ca "profesionalismul" este de....carton.
Putea renunta la casti acolo, in direct, adaugand si un mic comentariu la adresa "profesionistilor" acelei televiziuni, dupa care isi continua discursul de o maniera libera, ca un adevarat profesionist.
Se pare ca al nostru Corlatean, confunda termenul, sau vrea sa ne prosteasca.
adevarul este ca la pronuntie e mai bun ca dottore.
in schimb, dottore e mai fluent, adica, are papagal.
iese cum iese, dar..za doktor sez well.:))
las' ca merge si'asa don menistre !
mai nasol cu avramescu, he don't like za saifar.
ai nici un consilier de la munci, pentru consilierea ciordasilor si cersetorilor rromini din helsinki.:)
Nu ma mira ca PSD-ul face corp comun cu orice pion al sau care a calcat in strachini.Si nu ma mira pentru ca eu, spre deosebire de multi concetateni, NU UIT.Nu uit cum au facut corp comun sa-l apere pe Bivolaru, pe Nascase si tot asa mereu.Deci tagaduind ceea ce a vazut o lume intreaga (care probabil nu s-a mai amuzat asa de la declaratiile unuia care a fost interimar vreo luna asta vara) grupul infractional PSD incearca sa impuna "realitatea" care le convine lor.
Naravurile astea caracterizeaza o haita, o mafie, un clan, un trib si imi aduc aminte de practicile comuniste.
de fapt e o lovitura a Antenei 3, holdingul care detine CNN si inca alte citeva mari canale TV
Acum sincer sa fiu,mi-ar fi fost rusine cu astfel de pregatire. Dar la noi se poarta, e politic .
Daca ar fi fost ambasador in Botswana cred ca ar fi fost ok, dar tocmai la Londra sa trimiti un afon .... bataie de joc....
Ce timpuri traim!
Doar daca exista o alta definitie a profesionismului de pe Dimbovitza.?
Citind astazi scuza cu pb tehnice adusa de MAE, m-am pus sa caut pe net interviuri mai vechi date de dl Jinga. Uitati un interviu dat la radio in oct. 2012:
http://www.rri.ro/art.shtml?lang=1&sec=19&art=295016 (la sfarsitul articolului apare playerul de unde se poate reda inregistrarea audio de la interviu).
Eu sunt de parere ca dincolo de accent, vorbeste mai fluent in acest interviu, hai sa recunoastem acest lucru. Deci emotiile / pb tehnice invocate s-ar putea sa nu fie doar simple scuze.