Presedintele PSD, Victor Ponta, sustine ca nu il percepe pe Klaus Iohannis ca pe o "rezerva" la postul de prim-ministru si afirma ca acesta reprezinta un avantaj pentru USL si este un foarte bun om politic, putand ocupa atat functia de prim-ministru, dar si pe cea de presedinte.

"Nu am niciun fel de senzatie de acest gen si am avut totodeauna o relatie foarte buna cu domnul Iohannis, l-am apreciat intotdeauna. Sunt foarte bucuros ca Iohannis a venit in PNL si in USL, cred ca e un mare avantaj pentru noi. Ca sa citez din copresedintele meu, domnul Antonescu, poate fi si prim-ministru, poate fi si presedinte, a dovedit ca este un foarte bun om politic si cred ca poate ocupa orice functie", a spus Ponta la RTV, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca Iohannis poate face parte inclusiv dintr-o echipa guvernamentala si a amintit ca a avut, in vara anului trecut, o discutie pe aceasta tema cu primarul Sibiului.

"Am avut atunci o discutie despre cooptarea sa in Guvern si aceasta discutie poate oricand sa revina. Eu cred ca ar fi extrem de util intr-o functie guvernamentala", a spus Ponta, precizand insa ca nu l-a invitat niciodata sa faca parte si din PSD, deoarece cunoaste convingerile politice de dreapta ale acestuia.

Solicitat sa comenteze declaratiile de la inceputul anului ale lui Iohannis, conform caruia abordarea Guvernului in privinta bugetarilor este "copy-paste" dupa cea a Guvernului Boc, Ponta a raspuns, razand, ca autoritatile locale, precum Klaus Iohannis si Liviu Dragnea, isi pot schimba opiniile atunci cand vin sa lucreze la nivel central.

"Stiti ce mult isi schimba oamenii parerile cand pleaca, de exemplu, de la Consiliul Judetean, cand a plecat Liviu Dragnea si a ajuns in Guvern. Sunt convins ca si Iohannis cand ar pleca, eventual, de la primarie si ar ajunge in Guvern, ar vedea ca este mai usor uneori sa critici, sa fii pe margine decat pe teren, asa incat nu m-a deranjat absolut deloc acea observatie. Eu stiu cat criticam eu Guvernul cand eram in opozitie"

Ponta a precizat totodata ca este constient de faptul ca nu va ocupa toata viata postul de prim-ministru, ci doar pentru perioada in care va performa si va beneficia de sprijinul Parlamentului.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca incepand de miercuri este membru PNL, precizand ca a luat aceasta decizie in urma invitatiei lansate de liderul PNL, Crin Antonescu.

Miercuri seara, la Antena 3, Klaus Iohannis a declarat ca Victor Ponta nu are motive sa se teama ca ar putea deveni adversari la functia de premier, intrucat, in momentul de fata, nu ia in calcul aceasta situatie. "In perspectiva, da, este posibil, peste cativa ani, sa se rediscute daca as putea sa fiu candidat pentru functia prim-ministru", a punctat Iohannis.

Intrebat totodata pentru ce functie ar opta, cea de premier sau cea de presedinte, Iohannis a raspuns ca "momentan nu as alege nici una nici alta, dar in perspectiva nu exclud nici una nici alta".