Omul de afaceri Ion Tiriac spune ca perioada de criza nu este la final si business-ul este in continuare pe minus, dar Romania ramane interesanta pentru investitii, iar "lumea se va napusti din nou" atunci cand tara va reveni pe linia de plutire.

Ion TiriacFoto: 0-100.ro

"Dupa parerea mea, criza mai tine. Vestea buna este ca noi nu suntem atat de jos pe cat crede lumea, pe deoparte, iar pe de alta parte am ramas totusi un punct in Europa foarte interesant pentru investitii. Poate ca inca nu suntem la suprafata, dar toata lumea inca se intereseaza. Tinta Guvernului (crestere economica de 1,6% in 2013, n.r.) este dupa parerea mea modesta, dar realizabila, avand in vedere ca noi nu stim inca ce se intampla in toata Europa", a spus omul de afaceri, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de Pro TV, citat de Mediafax.

El a aratat ca Romania este dependenta de Europa, care la randul ei este influentata de evolutia din SUA.

"Europa in cartea mea de bucate este dependenta de SUA. Daca ei se ridica, de peste ocean, atunci, eventual, si noi in Europa ii urmam dupa trei pana la sase luni. Revenind la Romania, eu totusi am multe sperante, avand in vedere ca noi avem atata de recuperat incat toata lumea se va napusti din nou in momentul in care incepem sa avem o linie de plutire", a adaugat Tiriac.

Intrebat cum este business-ul in mod real, el a afirmat ca "nu este in floare" si nu se situeaza nici macar la 30% fata de nivelul de acum 4-5 ani.

Omul de afaceri a adaugat ca, desi a prevazut ce se va intampla, nu a crezut va dura atat de mult criza, iar unul dintre motivele regresului este si lipsa finantarilor bancare.

Tiriac estimeaza ca afacerile vor ramane pe minus in acest an, insa la nivelul macro tinta de crestere economica avansata de Guvern ar putea fi atinsa.

Omul de afaceri controleaza un grup de firme specializat in mai multe domenii, precum auto, imobiliare, servicii financiare, leasing sau transport aerian.