Mama premierului roman Victor Ponta a fost invitata emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3. Intr-un exercitiu de umanizare a premierului, Cornelia Naum a depanat amintiri din tineretea premierului, despre aspiratiile acestuia si drumul pana la pozitia de astazi. "Au fost cazuri cand oamenii au venit la mine cu diverse sfaturi sau cereri, dar nu le-am transmis mai departe. La Victor nu este loc de interventii, nici chiar de la mama", a declarat doamna Naum care crede ca principala calitate a fiului sau este corectitudinea, iar cel mai mare defect faptul ca nu mai are timp sa asculte sfaturi de bine.

Foto:
  • Eu lucrez in contabilitate si i-am zis lui Victor ca de cand lucrez eu, din '92, niciodata n-am avut un sistem fiscal atat de nauc ca ne-a terminat.
  • Atacul cu teza de doctorat este singurul care m-a durut fiindca e de o nedreptate extrema...

In urma cu trei ani, Cornelia Naum afirma intr-un interviu ca din cauza unor probleme de sanatate, pe care le are si in prezent, sarcina a fost sub semnul intrebarii. Cel care a insistat ca Victor Ponta sa se nasca a fost tatal premierului. "Mi-am dat seama ca am facut o gafa cand am vazut intr-un ziar afirmatia ca <>. De atunci sunt mult mai precauta".

Cornelia Naum

Cornelia Naum

Foto: Captura Antena 3

"El a fost din gradinita un lider si apoi la scoala, in liceu, mai ales cand s-a apucat de baschet era o vedeta. El stabilea intotdeauna unde se fac excursiile, el era ghidul si le povestea istoria locurilor vizitate, captand atentia oamenilor".

"Cand era mic isi dorea sa devina preot, ca bunicul sau, dar credea ca daca il va ajuta Dumnezeu poate ajunge ministru. Ii placea foarte mult istoria, prin clasa a III-a sau a IV-a citea Spartacus si dintr-odata a inceput sa planga pentru ca murise Gauls Crixus. Eu credeam ca va urma Facultatea de Istorie".

Victor Ponta cu plete

Victor Ponta cu plete

Foto: Facebook

"A plecat intr-o excursie la Nisa, iar de acolo s-a dus singur sa vada Parisul si a ramas acolo opt luni, a lucrat la un fast food. Vreo doua saptamani a dormit in gara din Paris, dar a fost o experienta utila pentru el".

"Eu credeam ca va urma Facultatea de Istorie, dar dupa aventura de rebel curajos de la Paris s-a hotarat sa faca Dreptul. Avand o oarecare teama a vrut sa dea la o facultate particulara. I-am pus banii in mana si i-am spus ca daca intra la stat ii vor ramane lui. S-a inchis doua saptamani in apartamentul surorii lui si a intrat pe primele locuri la stat, la Facutatea de Drept, iar cu banii respectivi si-a luat o mobra".

Mama si tatal lui Victor Ponta

Mama si tatal lui Victor Ponta

Foto: captura Antena 3

Alte declaratii:

  • Atacul cu teza de doctorat este singurul care m-a durut. Atunci cand e vorba de nedreptate, de invidie, de o nedreptate extrema... ma doare
  • Nu ma doare cand presedintele ii zice pisic sau altfel fiindca stiu ca nu e pisic
  • Masterul din Catania. Lucrarea si-a sustinut-o in italiana desi nu stia limba, dar s-a straduit sa invete toata lucrarea in italiana. Si atunci domnul presedinte Basescu zice ca minte ca nici nu a fost in Catania
  • Eu sunt cel mai dur critic al lui, dar constat ca in ultima vreme lucrurile sunt asa complicate incat nu mai zic nimic. Cand ne intalnim prefer sa ne simtim bine in familie si nu sa-l critic
  • Eu sunt economist, dar lucrez in contabilitate dupa perioada de pensionare si i-am zis ca de cand lucrez eu, din '92, niciodata n-am avut un sistem fiscal atat de nauc ca ne-a terminat.
  • Cea mai mare calitate a lui Victor este ca este cinstit
  • Cel mai mare defect este ca nu are mereu timp sa asculte fiindca unii vor sa-l sfatuiasca de bine. Se teme de orice contact cu persoanele care-l solicita, e foarte aglomerat, grabit...