Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, vineri seara, la realitatea TV, ca o eventuala noua decizie de amanare a aderarii Romaniei la Schengen la Consiliul JAI de saptamana viitoare va afecta "credibilitatea procesului", iar tara noastra ar putea sa nu mai fie interesata si doar sa astepte o invitatie de la UE, potrivit Mediafax.

"Care este concluzia? Daca noi nu vom obtine o decizie corecta, legitima, (inseamna - n.r.) faptul ca acest proces bazat pe niste criterii de vechime, pe un Tratat European, nu mai este credibil. Nu mai este credibil, nu mai sunt interesat sa fac parte din acest proces. Si e bine de retinut. (...) Asa cum am trait fara Schengen, putem sa traim in continuare. Prezentam, scoatem pasaportul, companiile, inclusiv cele occidentale, vor pierde bani si daca UE va dori la un moment dat, sau cei care se opun, sa invite Romania, sa o faca", a afirmat Corlatean, vineri seara, intr-o emisiune la Realitatea TV.

Premierul Victor Ponta a declarat la emisiunea "Interviurile lui Cristoiu" de la B1 TV ca exista semnale ca 2-3 tari ar putea sa ne mai amane pe motive politice. "Acele tari nu stiu cine e Fenechiu, Haineala sau altii [...]. Sa legi o procedura tehnica de politic e gresit...inseamana ca nu mai intram niciodata in Schengen [...] Stie si presedintele aceste lucruri, dar face un joc politic pentru a da vina pe Guvern in caz de esec. Nu i-am raspuns la scrisoare fiindca nu am avut timp", a declarat Ponta.