Corlatean, despre pozitia fata de Kosovo: Ar fi o greseala ca Romania sa ramana undeva ingropata in avanposturi ca un soldat japonez in Pacific
"Ne uitam si la statele care nu au recunoscut pana acum - Slovacia, Grecia - care au facut niste gesturi. Cred ca ar fi o greseala ca Romania sa ramana undeva ingropata in avanposturi ca un soldat japonez in Pacific. Eu cred ca sunt realitati politice pe care trebuie sa le tratam cu inteligenta si cu deschidere", a afirmat Corlatean, intrebat daca Romania isi va schimba pozitia privind nerecunoasterea independentei Kosovo si se va alatura astfel "trendului european".
Seful diplomatiei romane a adaugat ca Romania trebuie sa se uite foarte atent la cum evolueaza dialogul politic intre Belgrad si Pristina, sub patronajul inaltului reprezentant pentru politica externa al UE, Catherine Ashton.
"Faptul ca sunt progrese, faptul ca la granita se intampla, punctul ala de delimitare, se trece, se gestioneaza si un aspect de zona de liber schimb; Belgradul are oficiu de reprezentare in clipa de fata la Pristina. Astea sunt niste realitati de care si Romania trebuie sa tina cont", a precizat Corlatean.
De asemenea, el a mai afirmat ca este "absolut corecta pe fond si politic" declaratia de joi a premierului Victor Ponta cu privire la participarea Kosovo la Consiliul Cooperarii Regionale (RCC) a statelor din zona Balcanilor, tocmai pentru ca tine cont de aceste realitati si evolutii privind Pristina.
Amintim ca premierul Victor Ponta a salutat joi, printr-un mesaj, decizia de joi a Comitetului Director al RCC prin care se permite participarea Kosovo la reuniunile Consiliului.
RCC si-a inceput activitatea la 27 februarie 2008, prin preluarea si continuarea prevederilor Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est (PSESE).
RCC reprezinta dimensiunea executiva a cooperarii regionale in zona Balcanilor de Vest. RCC functioneaza pe baza parteneriatului dintre statele SEECP (Procesul de Cooperare in Europa de Sud-Est, dimensiunea politica a cooperarii regionale), state si institutii internationale cu interese in regiune si COM.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Atata pot, atata fac!
Ia vezi cand de "frumos" se poarta cu romanii din Timoc!
Sarbii sa stea la intrarea in UE mult si bine!
Dar ce-ai fi vrut, sa-i lase pe toti sa fuga? Ar fi batut la ochi, pana la urma eram in alianta cu ei.
Ma trec niste fiori de nu mai stiu ce e cu mine, cand vad cum astia de la Putere ne vand tara ungurilor. Daca vom recunoaste Kosovo, maghiarimea, a doua zi, va sari la lupta, va parjoli totul in calea lor si noi vom pieri cu totii. Va ide tarisoara noastra!
Nu ma indoiesc ca pentru tine astea sunt dovezi ale patriotismului sarb pe care, indubitabil, il admiri. Or fi romanii delasatori, intoleranti si mancatori de rahat, dar macar nu se apuca sa-i masacreze pe aia care nu-s puri.
Si ca sa va faceti o imagine de ansamblu va mai adresez o intrebare: Chiar credeti ca un plagiator ar fi putut ajunge pe puterile lui presedinte al Psd si mai nou PM?Va rog sa faceti un exercitiu de imaginatie si sa va inchipuiti ce ar fi insemnat pentru tarisoara noastra 'O marioneta prezidentiala'(Geoana), impreuna cu un Pm ca acesta...Brrrrrrr.
Mergeti in KOSOVO si veti vedea mult mai mult decat in ROMANIA, ALBANIA a devansat ROMANIA !!!